Keine Lust mehr?

Lewandowski: U meni je nešto umrlo, ne mogu prijeći preko toga

"Vjerujem da bi se trebalo moći pronaći najbolje rješenje za obje strane. Osvojili smo puno trofeja, bilo je to divnih osam godina. Moja bi odanost trebala biti više od običnog biznisa", poručio je Lewa putem medija u svojoj domovini.
Sport / Nogomet | 07. 06. 2022. u 13:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Robert Lewandowski je otvoreno izjavio kako više ne želi igrati za Bayern, nestalo je emocije između njega i kluba.

Za vrijeme odigravanja reprezentativnih utakmica Lige nacija, 33-godišnji napadač u razgovoru za poljski Onet Sport potvrdio je kako želi novu sredinu. "Želim otići jer želim doživjeti nove emocije. U Bayernu ne slušaju moje želje i potrebe. Odjednom je u meni nešto umrlo i ne mogu prijeći preko toga. To je previše čak i za profesionalca" izjavio je Lewandowski.

"Ako sam godinama u klubu, uvijek sam nastupao, čak i unatoč ozljedama i bolovima, onda vjerujem da bi se trebalo moći pronaći najbolje rješenje za obje strane. Osvojili smo puno trofeja, bilo je to divnih osam godina. Moja bi odanost trebala biti više od običnog biznisa", poručio je Lewa, prenosi Index.hr.

"Ne vidim mogućnost da nastavim igrati za Bayern. Bayern je ozbiljan klub i nadam se da me neće htjeti zadržati. Ne želim više igrati ondje. Transfer je najbolje rješenje i nadam se da me neće zaustaviti", izjavio je ranije Lewandowski.

Na to mu je odgovorio sportski direktor njemačkog prvaka Oliver Kahn: "Ne mogu reći zašto je Robert odabrao ovaj put. Takve nas izjave nikamo ne vode. Mislim da bi trebao znati što ima u Bayernu. Zahvalnost ne ide samo u jednom smjeru."

Inače, Poljak je vlasnik gotovo svih rekorda u Bundesligi, serijski je osvajač naslova njemačkog prvaka, osvojio je Ligu prvaka s Bayernom i mnogo drugih trofeja. Jasno je da u tom okružju više nema postavljenih ciljeva, sve je postigao.

Kad se spominju njegovi rekordi, zanimljiv je i onaj kojeg je objavila poznata statistička platforma Opta.

Naime, Robert Lewandowski je jedini igrač u povijesti Bundeslige koji je postigao više golova (312) nego što su njegove momčadi primile (311) dok je on bio na travnjaku (uz pretpostavku 10+ nastupa).

Kopirati
Drag cursor here to close