Ballon D’Or

L’Equipe otkriva finaliste za nagradu 'Zlatna lopta'

Karim Benzema je prvi favorit za Zlatnu loptu! Benzema je u finalu Lige nacija bio jedan od najzaslužnijih što je Francuska preokrenula 1:0 zaostatak protiv Španjolske, a ove sezone je daleko najučinkovitiji u svom Realu.
Sport / Nogomet | 13. 10. 2021. u 00:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je prošlog tjedna izašao preliminarni popis tridesetorice najboljih nogometaša svijeta koji pretendiraju za prestižnu nagradu France Footballa, L’Equipe je objabvio petoricu kandidata koji su preživjeli žestoku konkurenciju završnog odabira.

Informacije nisu službene, no L’Equipe je dokazano pouzdan sportski izvor, a i sami sadržaj vijesti prilično je logičan i analitičan.

Prema njihovim saznanjima, Karim Benzema je prvi favorit za Zlatnu loptu! Benzema je u finalu Lige nacija bio jedan od najzaslužnijih što je Francuska preokrenula 1:0 zaostatak protiv Španjolske, a ove sezone je daleko najučinkovitiji u svom Realu.

S 10 golova i 7 asistencija prvo je ime Kraljevskog kluba, te je nakon deset godina u Madridu moguće da Francuz napokon dođe na svoje. Ne bi bilo nezasluženo, u svakom slučaju.

Drugi po redu je očekivano Leo Messi. Argentiac je ovog ljeta bio popularan zbog transfera u PSG, premda je osvojio Copa Americu. Njegov pravi učinak u Parizu tek treba vidjeti, a u prošloj, relativno mršavoj sezoni s Barcelonom imamo samo Kup kralja.

Treći je pak Robert Lewandowski. Po nekim parametrima, Poljak je daleko ispred svih. Prošle sezone je u Bayernu zabio 41 gol, ima tri trofeja ali i Zlatnu kopačku.

Zadnja dva mjesta pripadaju dvostrukom europskom prvaku Jorginhu, odnosno 'pretplatniku' na ''Ballon D’Or'', Cristianu Ronaldu.

Brazilac s talijanskom putovnicom je možda i najtrofejniji od svih navedenih igrača. Iza sebe ima Ligu prvaka, Europsko prvenstvo, Superkup ali i treće mjesto u Ligi nacija. Već je proglašen najboljim igračem u izboru UEFA-e.

Ronaldo trenutno uživa u dresu Manchester Uniteda gdje je već zabio 5 golova. Ono što je bitnije,  CR7 je nedavno postao najbolji reprezentativni strijelac svih vremena.

Zlatna lopta bit će dodijeljena 29. studenoga.

Kopirati
Drag cursor here to close