Prestižno priznanje

Modrić među 30 nominiranih za Zlatnu loptu

Prošle godine je pandemija koronavirus onemogućila dodjelu ove nagrade, a posljednji pobjednik (2019. godine) je Argentinac Lionel Messi.
Sport / Nogomet | 08. 10. 2021. u 19:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, nalazi se među 30 preostalih igrača koji kandidiraju za prestižnu nagradu Zlatna lopta.

Nagradu koju dodjeljuje ugledni France Football 36-godišnji hrvatski nogometaš je osvojio 2018. godine kada je pobijedio tada drugoplasiranog Cristiana Ronalda i trećeplasiranog Antoine Griezmanna.

Premda načet godinama Modrić i dalje igra jako dobro u svom klubu, madridskom Realu, kao i što kapetanski predvodi Hrvatsku što mu je omogućilo novu nominaciju te ulazak u birano društvo od tridesetorice najboljih.

Prošle godine je pandemija koronavirus onemogućila dodjelu ove nagrade, a posljednji pobjednik (2019. godine) je Argentinac Lionel Messi koji je ujedno rekorder sa šest Zlatnih lopti u karijeri. Jednu manje ima Cristiano Ronaldo, dok su je po tri puta osvajali Michel Platini, Johan Cruyff i Marco van Basten.

Svečana dodjela ovogodišnje nagrade održat će se 29. studenoga u Parizu, prenosi HINA.

Kopirati
Drag cursor here to close