Lineker za Marcu

Messi i Maradona igrali su 'drugi sport', dvojica Ronalda su samo dobri strijelci

"Oni vide stvari drukčije od ostalih. Meni pružaju veliko zadovoljstvo, samo kada ih gledam. Ja sam bio profesionalac, no kada vidim njihove poteze, upitam se, kako to mogu napraviti? To što su obojica Argentinci ne mijenja moju percepciju"
Sport / Nogomet | 06. 10. 2021. u 14:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni engleski napadač Gary Lineker, rodom iz Leicestera, koji je u svojoj bogatoj karijeri od 1986. do 1989. nosio dres Barcelone i za koju je zabio 42 pogotka u 103 utakmice, a danas poznato TV lice, može se čak reći i 'nogometni influencer', dao je intervju za španjolsku Marcu.

U podužem intervjuu osvrnuo se, između ostalog, i na ponajveće nogometaše svih vremena, Maradonu, Messija i Cristiana Ronalda.

"Iako sam Englez, a oni su Argentinci, jako ih volim iz jednostavnog razloga: Volim nogomet, a ono što su njih dvojica dali ovoj igri nije nitko na svijetu. Bez želje za njihovom usporedbom, ono što su oni radili nitko od nas 'smrtnika' to nije mogao ni pomisliti. Bilo je i drugih velikih, poput dvojice Ronalda, no oni su prije svega bili nevjerojatni strijelci. Messi i Maradona su igrali neki drugi sport", rekao je Lineker i pojasnio svoj odgovor:

"Oni vide stvari drukčije od ostalih. Meni pružaju veliko zadovoljstvo, samo kada ih gledam. Ja sam bio profesionalac, no kada vidim njihove poteze, upitam se, kako to mogu napraviti? To što su obojica Argentinci ne mijenja moju percepciju, a, pazite, dobro znam što je Maradona napravio Engleskoj na Svjetskom prvenstvu 1986", rekao je Lineker referirajući se na 'Božju ruku' kojom je Maradona načeo Englesku, da bi je kasnije i dokrajčio u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 1986. u Meksiku.

Lineker je, tvrdi, oprostio Diegu za taj potez, no još uvijek nije oprostio bugarskom pomoćnom sucu, pokojnom Bogdanu Dočevu, koji nije dignuo zastavicu, prenosi Germanijak.hr.

U nastavku intervjua Lineker je napomenuo kako je Primera u vremenu Messija i C. Ronalda bila najjača liga na svijetu, no posljednjih godina engleska Premier liga je ponovno preuzela primat, te je napomenuo kako je danas puno lakše napadačima zabijati golove nego u njegovo vrijeme. Razlog su loši tereni, lopte, oprema, ali i sudački kriteriji koji danas ide u prilog napadačima, a prije je išao u prilog obrambenim igračima.

"Odgovorit ću vam na ovo pitanje s jednom anegdotom. Bio sam voditelj ceremonije izvlačenja skupina za Svjetsko prvenstvo 2018. Osam predstavnika osam svjetskih prvaka sudjelovalo je na ždrijebu. Među njima i Diego Maradona. Na kraju mi je prišao sam Maradona i rekao: Da si igrao dobro kao što vodiš ovakve stvari, možda bi dosegao moju igraču razinu", rekao je kroz smijeh Lineker.

Video: Lionel Messi vs Diego Maradona ● Best Dribblings & Skills HD
Kopirati
Drag cursor here to close