Rakitić otpao

Leo Messi naslijedio Andrésa Iniestu kao novi kapetan Barce

Kao jedini logičan korak, za novog je kapetana izabran Argentinac Leo Messi. Apsolutni Barcelonin rekorder po broju golova u svim natjecanjima već nosi kapetansku traku argentinske reprezentacije.
Sport / Nogomet | 11. 08. 2018. u 09:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz katalonskog velikana Barcelone stigla je potvrda kako će kapetansku traku umjesto Andresa Inieste nositi Leo Messi.

Andres Iniesta bio je kapetan Barcelone od 2015. godine kada je Xavi Hernandez napustio klub. Španjolski nogometaš ovog je ljeta napravio transfer u Vissel Kobe, a kultni katalonski klub morao je izabrati novog kapetana.
 
Kao jedini logičan korak, za novog je kapetana izabran Argentinac Leo Messi. Apsolutni Barcelonin rekorder po broju golova u svim natjecanjima već nosi kapetansku traku argentinske reprezentacije.

Kao njegova je zamjena naveden Sergio Busquets, dok će treća i četvrta zamjena biti Gerard Pique i Sergi Roberto. To je prvi put nakon sezone 2013-14, kada su kapetani bili Xavi, Iniesta, Messi i Busquets, da opet sva četvorica dolaze iz čuvene Barcine nogometne akademije La Masije.

Zanimljivo je da se klub opredijelio za Piquéa i Sergija Roberta umjesto za Ivana Rakitića i Marc-Andre Ter Stegena, koji su isticali kako su spremni preuzeti kapetanske odgovornosti.

Odluka Barcelone da upravo ovaj domaći dvojac dobije prednost u odnosu na dva stranca tumači se i njihovim dužim stažom u klubu, a svakako i kao igrači koji su izrasli iz vlastite nogometne škole imali su prednost.

Piqué se 2008. vratio iz Manchester Uniteda u Barcelonu i od tada je standardni prvotimac. Sergi Roberto je debitirao još 2010. u Kupu kralja, ali je u krugu prvotimaca svoje mjesto učvrstio tek 2013. No, u odnosu na primjerice Jordija Albu, koji je došao 2012. iz Valencije, Sergi Roberto zaigrao je i u polufinalu Lige prvaka u sezoni 2011-12, protiv Real Madrida.

Sve u svemu, očito je da su kriteriji bili dugovječnost i diploma La Masije.

Kopirati
Drag cursor here to close