Prijelazni rok nije gotov...

Zašto je Barcelona kupila Vidala? I gdje će igrati?

Dolazak Čileanca na Nou Camp znači jedno: prijelazni rok za Barcelonu nije gotov...
Sport / Nogomet | 04. 08. 2018. u 08:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Arturo Vidal sve je dogovorio s Barcelonom i postat će toliko traženo Barcelonino pojačanje u veznom redu. Pojačanje koje Barcelona traži godinama. Barca i Bayern u petak navečer potvrdili su posao, iako svi znaju da Čileanac nije bio prva želja na Nou Campu...

Barca zadnjih 2-3 sezone pokušava locirati zamjenu za Andrésa Iniestu. I začudo - uporno dobiva 'košarice'!? Na kraju se mora zadovoljiti s igračem koji baš nije isti po stilu igre, ali nakon što su Marco Verratti (25), Paul Pogba (25) dok je još bio u Juventusu, Miralem Pjanić (28), Adrien Rabiot (23), Frenkie De Jong (21) iz Ajaxa, pa i Saúl Ñiguez (23) i Koke Resurrección (26) i Christian Eriksen (26) svi rekli "Ne", Vidal je ispao rješenje.

U međuvremenu je došao Paulinho (29), i već se vratio u Kinu, te André Gomes (25) koji se pokazao kao promašaj, dok se Denis Suárez (22) još nije nametnuo, piše Goal.hr.

Vidalu je 31 godina i za 20 milijuna eura pokušat će nadomjestiti prazninu nastalu Iniestinim odlaskom.

Kako će Barcelona igrati s Vidalom?

Ovo je sadašnja postava Barce, bez Vidala, koja može varirati i da je Coutinho u sredini, a Messi, Suárez i Dembele naprijed.

Vidal može i na Rakitićevo mjesto, a Arthur na Coutinhovo

A ako Valverde odluči igrati formaciju 4-4-2, za Vidala bi se otvorilo još mogućnosti. Pa i na boku, ispred Sergija Roberta.

Ernesto Valverde zavapio je na svojoj prvoj konferenciji za medije u Americi da mu treba centralni vezni igrač, netko sličan Iniesti. A dobio je Artura Vidala, tjelesno izdržljivog igrača koji nedavno ne bi bio ni u konkurenciji za Barcu jer posve je drugačiji od Andresa. Ovako će nakon odlaska Paulinha Čileanac donijeti snagu, agresivnost, a ostala je opcija da Barcelona dovede još jednog veznjaka, ipak sličnijeg Iniesti. Vidal je radilica, igrač koji bi jako dobro došao u travnju da zaustavi Romu na Olimpicu, kada su Talijani šokirali Barcu u Ligi prvaka. A i cijena je odigrala važnu ulogu - Vidalu je 31 godina, a košta manje od 20 milijuna eura, što znači da u budžetu ostaje dovoljno za mladog Frenkieja De Jonga. Jer premda Valverde nije bio oduševljen prodajom Paulinha, matematika na kraju i nije tako loša, jer Kinezi su Brazilca platili 50 milijuna eura, a Vidal košta manje od 20, pa ostaje novca za još jednog igrača. I zato budite sigurni: Barcelonin prijelazni rok još nije završen...

Kopirati
Drag cursor here to close