Nakon poraza od Rijeke

Leko: Bolno je, ali treba dignuti glavu

"Ne mislim da nas je protivnik nadigrao. Oni su iskoristili svoj moment, mi svoje nismo. Primili smo nesretan gol. Došli smo pobijediti drugi derbi za redom. Pobjednički gol se dogodio kada smo preuzeli inicijativu".
Sport / Nogomet | 08. 10. 2023. u 14:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U derbi utakmici 11. kola HNL-a nogometaši Rijeke u subotu su na svojoj Rujevici pobijedili Hajduk 1-0 (0-0) što im je ujedno donijelo dolazak na vrh ljestvice.

Jedini pogodak postigao je Niko Janković u 63. minuti iz jedanaesterca te je sada Rijeka vodeća s 22 boda. Hajduk ima 21 bod.

Treći je Dinamo kojem je ovakav rezultat itekako odgovarao. Dinamo je trenutačno na 16 bodova, ali ima i dvije utakmice manje.

"Čestitam Rijeci, imaju dobru atmosferu i ekipu. Nama je bolno, ali treba dignuti glavu", rekao je trener Hajduka Ivan Leko nakon poraza.

Video: RIJEKA vs HAJDUK 1:0 (11. kolo, SuperSport HNL 23/24)

"Umjetnički dojam je možda bio bolji nego protiv Dinama. Ali, mi ne igramo za umjetnički dojam. Težak je poraz, bolan, ne mislim da nas je protivnik nadigrao. Oni su iskoristili svoj moment, mi svoje nismo. Primili smo nesretan gol. Došli smo pobijediti drugi derbi za redom. Pobjednički gol se dogodio kada smo preuzeli inicijativu. Između dva šesnaesterca se igra za novine, a za trenere i igrače se igra u dva boxa", dodao je Leko.

U sljedećem kolu Hajduk dočekuje Osijek koji je pobijedio Rudeš i prekinuo negativan niz.

"Moramo u ova dva tjedna raditi puno. Prvenstvo je dugo, maraton, 36 utakmica. Svaku utakmicu treba uzeti kao Ligu prvaka. Kada igraš tako onda te malo i sreća poljubi", zaključio je Leko.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close