Bundesliga

Leipzig kao gost šokirao Bayern i pomogao Borussiji

Nogometaši RB Leipziga pobijedili su Bayern sa 3-1 na gostovanju u Muenchenu u utakmici 33. kola njemačke Bundeslige i tako omogućili Borussiji Dortmund da s dvije pobjede postane prvak Njemačke.
Sport / Nogomet | 20. 05. 2023. u 22:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pobijedi li u posljednja dva nastupa, Borussia Dortmund će prekinuti desetogodišnju dominaciju Bavaraca na domaćim travnjacima.

Bayern im je to omogućio domaćim 1-3 porazom protiv Leipziga.

Bayern je poveo pogotkom Sergea Gnabryja u 25. minuti, da bi gosti iz Leipziga napravili veliki preokret u drugom poluvremenu.

Prvo je za 1-1 pogodio Konrad Laimer u 65. minuti, da bi gosti do pobjede došli golovima iz kaznenih udaraca.

U 76. minuti uspješan izvođač bio je Christopher Nkunku, a deset minuta poslije Sommera je s bijele točke svladao i Dominik Szoboszlai za konačnih 3-1.

Video: Bayern - Leipzig 1-3 | Highlights | MD 33 – Bundesliga 22/23

Bavarcima za 11. naslov zaredom ostaje još nada da će i Borussia napraviti neki kiks, u nedjelju na gostovanju u Augsburgu ili u posljednjem kolu, kad će na svom stadionu ugostiti Mainz.

Bavarci će u zadnjem kolu gostovati u Koelnu.

RB Lepzig je pobjedom na Allianz Areni osigurao mjesto u Ligi prvaka za sljedeću sezonu jer je sa 63 boda nedostižan za Union Berlin i Augsburg koji su na 59 bodova.

Momčad koja će biti uspješnija u posljednje kolu bit će četvrti njemački predstavnik u Ligi prvaka, a na strani momčadi iz Berlina je i bolja gol-razlika za četiri pogotka.

Union će u zadnjem kolu ugostiti Werder, a Freiburg će gostovati u Frankfurtu kod Eintrachta.

Kopirati
Drag cursor here to close