Rasplet u Bundesligi

Hoffenheim se spasio, Hertha ispala u 95. minuti

Tousart je u 63. minuti zabio gol koji je garantirao tri boda Herthi, ali je onda došla sudačka nadoknada i korner, nakon kojeg gol postiže Schlotterbeck. I Schalke je izvukao jedan bod, ali taj bod može biti vrijedan opstanka ako Schalke bude igrao
Sport / Nogomet | 20. 05. 2023. u 20:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bilo je super zanimljivo u današnjem 33. kolu Bundeslige, posebno kada je u pitanju opstanak. Hoffenheim je pobjedom protiv Union Berlina 4:2, osigurao opstanak, Bochum je u posljednjim trenucima uze bod protiv Herthe koja ide u niži rang, ispred kluba iz Berlina su za sada Schalke na 16. mjestu (31) Stuttgart (29) je na 17. poziciji, ali s utakmicom manje.

Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić postigao je dva pogotka za Hoffenheim koji je pred svojim navijačima svladao Union Berlin s 4-2 i tako kolo prije kraja matematički osigurao ostanak u Bundesligi.

Ihlas Bebou je u 22. minuti donio prednost Hoffenheimu, da bi Kramarić u 36. minuti realizirao kazneni udarac za 2-0. U sučevom dodatku prvog dijela Danilho Doekhi je smanjio zaostatak gostiju.

Mreže su mirovale do zadnje minute osnovnog dijela utakmice, kad je Kramarić svojim drugim pogotkom, na asistenciju Munasa Dabbura koji je sve pripremio, donio Hoffenheimu još jednom dva gola prednosti. U sučevom dodatku berlinska momčad je smanjila na 3-2 golom Aisse Laidounija (90+5), da bi se četiri minute poslije Kramarić odužio Dabburu dodavanjem za pogodak Izraelca. Josip Juranović je za Union igrao od 70. minute.

Tousart je u 63. minuti zabio gol koji je garantirao tri boda Herthi, ali je onda došla sudačka nadoknada i korner, nakon kojeg gol postiže Schlotterbeck. I Schalke je izvukao jedan bod, ali taj bod može biti vrijedan opstanka ako Schalke bude igrao play off.

Simon Terodde je osigurao rano prednost Schalkea, ali je Eintracht napravio preokret. Kamada je poravnao, Lucas Silva Tuta je osigurao prednost gostiju. Na kraju je u 85. minuti Polter zabio za 2:2.

Miroljubivih 1-1 odigrali su u Bremenu Werder i Köln. Werder je s 36 bodova na 12. mjestu, a Koeln je deseti s 42 boda.

Kopirati
Drag cursor here to close