Divio mu se cijeli svijet

Legendarni nogometaš opet na sudu

Giggs je bio izbornik Wallesa do studenoga 2020. kad je uhićen, a kasnije optužen za nasilničko ponašanje i fizički napad na svoju bivšu partnericu Kate Greville. Tada je podnio ostavku na izborničku funkciju.
Sport / Nogomet | 13. 07. 2023. u 12:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni nogometaš Ryan Giggs (49) ovoga će mjeseca opet na sud na novo suđenje zbog optužbi o obiteljskom nasilju, pišu engleski mediji. Prvo suđenje Giggsu održano je u kolovozu prošle godine, no porota se nije mogla složiti oko krivnje legende Manchester Uniteda i bivšeg izbornika Walesa. Giggs je u međuvremenu na uvjetnoj slobodi, a ranije je rekao da je razočaran zbog novog suđenja.

Giggs je godinama bio idol svim navijačima i mnoštvu djece, svi su ga obožavali i njegova riječ se slušala. Čak je dobio priliku da privremeno zasjedne na kormilo crvenih vragova i kao igrač-trener piše klupsku povijest. Odigrao je više od 600 utakmica za najveći engleski klub i dobio orden britanskog carstva, sada je sve palo u vodu. I trofeji, i slike u glavi svih koji vole crvenu boju, kako uz aut-liniju s lijeve strane nezaustavljivo juriša prema suparničkom golu. 

Njegova bivša djevojka Kate Greville na suđenju je tvrdila da je Giggs kontrolirao njen društveni život i da je pred kraj njihove šestogodišnje veze bio nemilosrdan, piše Večernji list.

"Tjerao me da se osjećam da moram učiniti ono što je rekao, inače će biti posljedica", ispričala je na sudu.

Ovisan o seksu

Greville tvrdi da je Giggs ovisan o seksu i da je osjećala kako je s njom samo da bi spavali zajedno.

"Nikada me ne bi ostavljao na miru, nije bilo trenutka a da nije želio da imamo spolni odnos. Kada mu ne bih odgovorila, dobila bih mnogo uznemirujućih poruka. Slao mi je jednom e-mail ucjene, to je bio video našeg seksa. Rekao je da će poslati ovo ljudima ako mu ne odgovorim."

Greville je optužila Giggsa za napad i nanošenje tjelesnih ozljeda. Tvrdi da ju je jednom gađao laptopom, a kada mu je rekla da ga ostavlja, udario ju je nogom. Navodno je napao i njenu mlađu sestru Emmu.

Optužen za nasiliničko ponašanje

Tvrdi i da ju je varao na sve strane.

"Ono što sam našla na njegovu tabletu bilo je gore nego što sam mogla zamisliti. Bio je u vezi s osam žena dok je bio sa mnom. I to su sve bile ozbiljne veze",  tvrdi Greville.

Giggs je bio izbornik Wallesa do studenoga 2020. kad je uhićen, a kasnije optužen za nasilničko ponašanje i fizički napad na svoju bivšu partnericu Kate Greville. Tada je podnio ostavku na izborničku funkciju, a odbacuje sve što mu se stavlja na teret.

Obitelj ga se srami

Giggsov je ugled odavno okaljan nakon što se doznalo da je godinama spavao sa – suprugom vlastita brata. Njegov brat Rhodri nije bio tako uspješan na nogometnom terenu, a Ryan je više uspjeha imao i kod ljepšeg spola, pa tako i kod Rhodrijeve žene Natashe. Njihova afera trajala je od 2003. do 2010. godine. Na kraju je sve isplivalo u medije, obitelj Giggs javno se osramotila i međusobno podijelila na dva tabora. Uz Rhodrija je stao samo otac Danny.  

"Sramim se svog sina Ryana", rekao je Danny kad je poznatiji brat postao velški izbornik. 

A Rhodri je u jednom podcastu progovorio o svojem slavnom bratu Giggsu i aferi o kojoj su pisali tabloidi diljem svijeta.   

"Svatko ima svoju slabu točku. Kad bi Ryan otišao u noćni izlazak, morao bi spavati sa ženama. On je seksualni manijak", rekao je.

Rhodrija je voditelj pitao prezire li svoga brata zbog svega što mu je napravio. 

"Ne, ne prezirem. Žalim ga" rekao je Rhodri i dodao: "On je imao nevjerojatnu karijeru, ali na kraju se osramotio. Ja nisam za to kriv, sam je birao. Ja sam bio vjeran."

Kopirati
Drag cursor here to close