Počelo suđenje

Ryan Giggs na sudu, prljavi veš na površini

Sport / Nogomet | 13. 08. 2022. u 11:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao što je poznato Ryan Giggs je proteklog tjedna završio na sudu jer je optužen za “fizičko i psihičko nasilje” nad svojom bivšom partnericom. Bivša zvijezda Manchester Uniteda i jedan od najvećih velških nogometaša ikada optužen je za kontroliranje i zlostavljanje Kate Greville u razdoblju između kolovoza 2017. i studenog 2020. Istovremeno je optužen je za napad na bivšu djevojku i njezinu sestru Emmu, pa mu prijeti kazna zatvora do pet godina.

Naravno da Giggs negira sve optužbe, ali očekivano slučaj privlači veliku pažnju medija. Britanci u takvoj situaciji pokušavaju izvući što više prljavog veša iz sudnice te ih objaviti u medijima. Tako između ostalog, Kate tvrdi kako je planirala ostaviti Ryana nakon što je navodno pronašla dokaz na njegovom iPadu da je vodio afere s osam drugih žena tijekom njihove veze. Također je Kate navela kako ju je tijekom trogodišnje veze fizički i psihički zlostavljao, te je jednom priliko udario glavom u lice kada ga je pokušala ostaviti.

Iznoseći uvodnu riječ pred porotom, odvjetnik je izjavio da Giggs u potpunosti prihvaća da je njegovo ponašanje, na moralnoj razini, ponekad bilo "daleko od savršenog". Optuženi također priznaje da njihove prepirke nije uvijek rješavao "na najbolji mogući način" te da bi porota mogla pomisliti da su oni poput "dvoje tinejdžera koji se svađaju" u porukama.

Govoreći o navodnom udarcu glavom, rekao je da su se, dok se par "natezao" oko njezina telefona, oboje spotaknuli i pali na pod, a gospođica Greville ga je udarila nogom u lice dok se pokušavao ispetljati. Dodao je i da Giggs nije bio ni svjestan da je njezina sestra u to vrijeme bila u kući i sigurno je nije udario laktom kao što se to navodi u tužbi.

"Navodni udarac glavom nije bio samo gadna laž, već i smiješna laž", rekao je odvjetnik te poricao tvrdnju tužiteljstva da je Giggs "kontrolirao i prisiljavao" Greville. Istaknuo je da je ona zarađivala šesteroznamenkastu plaću tijekom njihove veze, a da je tome pridonio upravo on jer ju je upoznao " s većinom njezinih klijenata".

Giggs je upoznao Greville 2013. nakon što mu je pomogla promovirati njegov hotel koji je otvorio s Garyjem Nevilleom. U prosincu 2017. razveo se od supruge Stacey, a na kraju je ljubav pronašao s modelom za donje rublje Zarom Charles (33).

Odvjetnici Ryana Giggsa zastupaju tezu kako je namjerno namjeravala zatrudnjeti s njihovim klijentom kako iz ove afere "ne bi otišla praznih ruku". To je planirala na taj način što je uklonila kontracepcijsku spiralu. Giggsu je rekla da u bolnicu ide obaviti Papa-test jer joj je, kako mu je rekla, bris otkrio stanice raka. No, zapravo je izvadila spiralu. Naravno da je i Kate također odbacila te tvrdnje.

Suđenje se nastavlja i nema sumnje da su mediji, posebno oni "žuti" dobili dovoljno materija i sa svakim novim odlaskom u sudnicu javnost će biti zatrpana gomilom informacija koje će dati poseban ton ovom slučaju.

Kopirati
Drag cursor here to close