Pet utakmica se ponavlja

Leeds, Leicester, Southampton prošli dalje u FA Cupu

Davljenik Southampton utjehu u slabim prvenstvenim partijama nalazi kroz kupove, bilo Liga ili FA. Danas su uspjeli eliminirati momčad s dna Championshipa, Blackpool. Junak domaćih je bio Romain Perraud, Francuz dvostruki strijelac.
Sport / Nogomet | 28. 01. 2023. u 19:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čak pet utakmica četvrte runde FA Cupa koje su igrane danas će biti ponovoljeno. Manchester Cityju koji je prvi prošao dalje, danas su se očekivano priključili Leeds, Leicester, Southampton od klubova Premiershipa, te od niželigaša Bristol City.

Leeds je vrlo jednostavno svladao trećeligaša Accrington s 3:1. U prvom poluvremenu strijelac je za Leeds bio Harrison u 23. minuti, dok su u nastavku vodstvo podebljali Junior Firpo u 66. i Sinisterra samo dvije minute kasnije. Počasni pogodak za domaćina dao je Adekoya devet minuta prije kraja.

Leicester se više mučio na svom putu prema osmini finala, a pobijedio je četvrtoligaša Walsall tek s 1:0. Pogodak odluke postigao je Iheanacho u 68. minuti, s tim da Belgijanac Tielemans odmah na startu drugog poluvremena nije realizirao jedanaesterac za Leicester.

Davljenik Southampton utjehu u slabim prvenstvenim partijama nalazi kroz kupove, bilo Liga ili FA. Danas su uspjeli eliminirati momčad s dna Championshipa, Blackpool. Junak domaćih je bio Romain Perraud, Francuz dvostruki strijelac. On je postigao oba gola u 22. i 62. minuti za 2:0. Konačan rezultat je postavio Patino u 67. minuti. Duje Ćaleta-Car nije bio u konkurenciji za Southampton za ovaj susret, dok je hrvatski reprezentativac Mislav Oršić počeo utakmicu te je igrao do 63. minute kada je zamijenjen.

Dalje je prošao Bristol City koji je pobijedio West Bromwich s 3:0. U duelu dva kluba Championshipa, Bristol City je imao raspoložene mlade napadače Sama Balla i Alexa Scotta. Bell je bio dvostruki strijelac, Scott je dodao jedan. Pitanje pobjednika je odlučeno do pedesete minute.

Birmingham City se izvukao golom Jordana Jamesa u 91. minuti, Blackburn je bio na korak do prolaza dalje, a onda je završilo 2:2. Fulham je u šarenoj postavi imao velikih problema protiv Sunderlanda. Gosti su golom Clarkea vodili od šeste minute, domaće je na kraju spasio Cairney pola sata prije kraja. Bez pobjednika su završile još utakmice Sheffield Wednesday - Fleetwood Town 1:1, Luton - Grimsby 2:2, Ipswich - Burnley 0:0.

Kopirati
Drag cursor here to close