Serie A

Lazio bolji od Juventusa, poraz Atalante, pobjeda Rome

U derbiju 29. kola talijanskog nogometnog prvenstva Lazio je kao domaćin svladao Juventus sa 2-1 i učvrstio drugu poziciju na ljestvici.
Sport / Nogomet | 08. 04. 2023. u 23:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Domaćini su u potpunosti nadigrali goste iz Torina te poveli golom Milinković-Savića (38) pred kraj prvog poluvremena, no samo četiri minute potom Rabiot (42) je iz velike gužve uspio poravnati.

Ipak, Lazio je za svoju bolju igru ipak nagrađen pobjedom koju je osigurao Zaccagni (53) nakon odlične asistencije Luisa Alberta. GOLOVI

Drugi Lazio sada ima 58 bodova, 16 manje od vodećeg Napolija, ali i pet više od treće Rome, šest od četvrtog Milana te sedam od petog Intera, sastava s kojima se bori za plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Sedmoplasirani Juventus je ostao na 44 boda.

Atalanta izgubila na svom terenu od Bologne sa 0-2, a strijelci su bili Sansone (49) i Oroslini (86). GOLOVI

U susretu dva posljednja sastava lige Cremonese je kao gost svladalo Sampdoriju sa 3-2 (1-1).

Domaći su dva puta vodili preko Lersija (15) i Lammersa (66), gosti su se vraćali golovima Ghiglionea (35) i Lohošvilija (85), da bi u petoj minuti nadoknade Sernicola (90+5) kompletirao preokret i šokirao gledatelje na tribinama. GOLOVI 

Roma je kao gost svladala Torino 1-0, a jedini pogodak postigao je Paulo Dybala.

Nogometaši Fiorentine nisu uspjeli upisati 10. uzastopnu pobjedu u svim natjecanjima. Iako su bili veliki favoriti oni su na svom terenu odigrali samo 1-1 (1-1) protiv Spezije.

Fiorentinu je u vodstvo doveo kapetan Biraghi (25) nakon solo-akcije i podosta sreće, no ubrzo potom N'Zola (32) se odlično snašao okružen domaćim igračima i uspio poravnati na, pokazat će se, konačnih 1-1, piše Hina.

U prvom subotnjem susretu Udinese i Monza su odigrali 2-2.  Sandi Lovrić i Beto bili su strijelci za domaće, a Colpani i Rovella za gostujući tim.

Kopirati
Drag cursor here to close