Austrijanci se nisu posložili

LASK se muči na početku sezone

"Zrinjski je rekorder po broju osvojenih titula u BiH i svakako ih nećemo podcijeniti. Već su u prethodnih utakmicama pokazali kako mogu biti opasni. Posebno kada je u pitanju igra prema naprijed", kaže Sageder.
Sport / Nogomet | 24. 08. 2023. u 00:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konstatacija Krunoslava Rendulića kako je LASK najbolja momčad koja će se ovog ljeta suprotstaviti Zrinjskom u Europi sigurno nije pila naopako. Jer se radi o sastavu koji dolazi iz Austrije, kvalitetne lige, koji je bio treći prošle sezone, koji ima iskustva igranja u Europi. Ali ovo je situacija u kojoj Zrinjski nema što izgubiti. Cilj je ispunjen, pa nekog velikog pritiska ne bi trebalo biti. Što čini se nije slučaj sa Austrijancima, jer oni ipak žele Europsku ligu. 

LASK je ovog ljeta imao određene kadrovske promjene, veliki broj igrača je došao a najvažnija je ona na klupi koju je preuzeo Thomas Sageder. Bivši pomoćnik Olivera Glasnera iz Wolfsburga, započeo je s LASK-om mandat pobjedom u službenoj utakmici. Slavili su u kupu protiv niželigaša Röthisa sa 6:0.

Međutim, u prvenstvu stvari ne idu najbolje. Četiri utakmice, jedna pobjeda, dva remija, jedan poraz i bodovno zaostatak RV Salzburgom je velik. Sedam bodova. Međutim, realno. Red Bull i LASK su dva svijeta različita. Ispred LASK mogu biti Rapid i Sturm, ali nekako ne bi trebali biti Austria Klagenfurt i Wolfsberger, ali za sada jesu.

Jedini pobjedu su upisali protiv novajlije, najslabije ekipe Blau-Weiß Linz-a. U posljednjem susretu prošle nedjelje su remizirali, odigravši s Tirolom 1:1. Elias Havel je ušao s klupe i postigao gol. Dvoboji protiv Zrinjskog za momčad trenera Sagedera bi mogle biti utakmice istine, u kojima bi se moglo vidjeti za što su sposobni ove sezone.

"Po prilikama smo mogli i pobijediti. Partija mladog, talentiranog napadača Havela kojeg smo uveli u igru, jedna je svjetlijih točaka. Ali sada zaista ljutit – na onaj se način ne može ući u utakmicu. Imali smo velike planove za ovu utakmicu, ali to nažalost nismo iskazali u prvom poluvremenu. Protivniku koji nas nije previše visoko napadao, u noge smo predali previše lopti. U drugom smo zaigrali bolje i uzeli bod, ali generalno nismo zadovoljni", govorio je nakon Tirola Sageder koji je na teren izveo sastav Lawal – Stojković (59. Luckeneder), Ziereis, Andrade, Bello - Michorl (69. Jovičić), Horvath – Mustapha (86. Goiginger), Žulj (K), Usor (59. Flecker) – Ljubičić (69. Havel).

U poređenju recimo s utakmicom koju su dobili protiv Blau-Weiß Linz-a, bilo je određenih promjena. Starter nije bio Renner, nije bilo niti Lennyja Pintora. Za večeras će također očekuju određene promjene. Florian Flecker je kandidat za desni bok, Felix Luckeneder ovisi o tome hoće li Sageder možda krenuti s trojicom u zadnjoj liniji. Havel je čini se svoje mjesto među najboljih jedanaest kupio golom u prvenstvu. Trebao biti ispred Ljubičića.

"Zrinjski je rekorder po broju osvojenih titula u BiH i svakako ih nećemo podcijeniti. Već su u prethodnih utakmicama pokazali kako mogu biti opasni. Posebno kada je u pitanju igra prema naprijed.
Moramo biti fokusirani od prve minute, moramo ostvariti što bolji rezultat pred revanš u Mostaru", naglasio je trener Sageder.

Kopirati
Drag cursor here to close