LASK-Zrinjski

Ivan Ljubić za Bljesak: ''Ne smijemo podcijeniti Zrinjski''

''Osobno poznajem sastav Zrinjskog i zato znam da je to dobra ekipa i morat ćemo se dobro pripremiti'', dodaje Ljubić.
Sport / Nogomet | 18. 08. 2023. u 07:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mislim da će to bit dvije utakmice na visokom nivou, obe ekipa imaju velike kvalitete i odlučivat ce detalji za prolazak'', kaže za Bljesak.info Ivan Ljubić, igrač austrijskog LASK-a, komentirajući nadolazeće dvije utakmice play off-a  za ulazak u Europsku ligu.

''Bilo je po imenima sigurno jači i boljih protivnika, zato smo zadovoljni sa ždrijebom, ali sigurno nećemo podcijenit Zrinjski. Osobno poznajem sastav Zrinjskog i zato znam da je to dobra ekipa i morat ćemo se dobro pripremiti'', dodaje Ljubić.

Očekuje pobjedu u prvoj utakmici na domaćem stadionu.

''Imamo kvalitetniju ekipu i vjerujem kako možemo u prvoj utakmicu kući na našem novom stadionu već odradit velik posao kako bi prošli dalje'', ističe sugovornik Bljeska.

Inače, on je u LASK došao prije početka sezone iz Sturma. Od šeste do 14. godine igrao je za First Vienna, a onda je prešao u akademiju Austrije Beč.

''Tamo sam odradio cijelu akademiju i završio gimnaziju te igrao godinu dana za drugu ekipu Austrije Beč (tada treća austrijska liga). Potom sam dvije godine igrao za SV Horn, odakle me je kupio Sturm Graz i poslao prvo godinu dana na posudbu u Wiener Neustadt (druga liga) te na polugodišnju posudbu u TSV Hartberg (prva liga). Od siječnja 2019. sam u Sturmu Graz, sad je potpisao za LASK do 2025. godine'', pojašnjava za Bljesak.

Dodaje kako ovom sezonom nisu baš zadovoljni.

''Ekipa ima dosta novih igrača i novog trenera tako da treba vremena. Al je iz utakmicu u utakmicu sve bolje i na pravom smo putu'', poručuje.

Dodaoje kako je prošla sezona bila jako dobra.

''Želimo to ponoviti, znači završiti u top 3 i tako kroz prvenstvo i osigurati grupnu fazu Europe i želimo ovu sezonu odigrat uspješnu grupnu fazu i naravno, razvijati se kao ekipa'', zaključuje Ljubić.

Podsjetimo, Zrinjski je ispisao povijest na Islandu i bit će prvi klub iz BiH koji će igrati grupnu fazu natjecanja u Europi.

Mostarci će igrati ili Europsku ligu ili Konferencijsku ligu, ovisno o ishodu dvomeča s austrijskim LASK-om iz Linza. Ako prođe LASK Zrinjski će izboriti Europsku ligu, a i ovako ima osiguran plasman u skupine Uefine Konferencijske lige.

O LASK-u

LASK je ovog ljeta imao i određene kadrovske promjene, a najvažnija je ona na klupi koju je preuzeo Thomas Sageder.

Bivši pomoćnik Olivera Glasnera iz Wolfsburga, započeo je s LASK-om mandat pobjedom u službenoj utakmici.

Slavili su u kupu protiv niželigaša Röthis sa 6:0, a među strijelce i asistente upisao se hrvatski napadač Marin Ljubičić.

Od novih igrača prije početka sezone doveli su Ebrima Darboea Roma, Andrésa Andradea igrača iz Paname, došao iz Armenije, Moussa Kone iz Nimmesa, George Bello Arminia, Sanoussy Ba RB Leipzig.

Imaju novi stadion Raiffeisen Arena u Linzu otvorene u 24. veljače 2023. godine protiv Lustenaua

Kopirati
Drag cursor here to close