Za 45 milijuna

Kudus u West Hamu

West Ham bi Ajaxu trebao platiti 45 milijuna eura s bonusima, a Nizozemcima bi pripao i postotak od budućeg transfera. Kudus će potpisati ugovor do 2028. godine...
Sport / Nogomet | 25. 08. 2023. u 18:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Londonski West Ham je dogovorio transfer Mohammeda Kudusa iz Ajaxa, objavio je na Twitteru Fabrizio Romano. Sjajni 23-godišnji napadač i reprezentativac Gane trebao bi u subotu doputovati u London na liječnički pregled i onda potpisati ugovor sa slavnim engleskim klubom.

West Ham bi Ajaxu trebao platiti 45 milijuna eura s bonusima, a Nizozemcima bi pripao i postotak od budućeg transfera. Kudus će potpisati ugovor do 2028. godine, a iako njegova plaća još nije poznata, zarađivat će sigurno neusporedivo više od milijun i pol eura po sezoni koliko je dobivao u Ajaxu.

Kudus je u Amsterdam stigao kao vezni igrač iz Nordsjaellanda u ljeto 2020. godine za devet milijuna eura. Iako je imao dosta problema s ozljedama, u 87 utakmica upisao je 27 golova i 12 asistencija za Ajax. Pod vodstvom Erika ten Haga prebačen je na polušpicu, ali je prošle sezone uglavnom igrao kao desno krilo i kao špica.

U četvrtak je u pretkolu Europa lige zabio hat-trick u pobjedi kod Ludogorca 4:1 i to mu je, čini se, bila posljednja utakmica za nizozemski klub. Bit će četvrti igrač kojeg je West Ham kupio ovog ljeta. Za 38 milijuna eura stigao je Kudusov suigrač Edson Alvarez, 35 milijuna eura plaćeno je Southamptonu za Jamesa Ward-Prowsea, a za 20 milijuna eura iz Stuttgarta je došao Konstantinos Mavropanos.

Kopirati
Drag cursor here to close