Hrvatski veznjak

"Kovačić bi se sigurno lako uklopio u City"

Iz Cityja odlazi Ilkay Gündogan, otvara se mjesto za hrvatskog veznjaka.
Sport / Nogomet | 11. 06. 2023. u 17:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Chelsea FC / Mateo Kovačić

U HRT-ovoj emisiji posvećenoj finalu Lige prvaka razgovaralo se i o mogućem dolasku hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića iz Chelseaja u redove novog europskog prvaka Manchester Cityja.

Iz Cityja odlazi Ilkay Gündogan, otvara se mjesto za hrvatskog veznjaka.

''Kad smo govorili o dolasku i odlasku igrača u City, Guardiola je postepeno radio ekipu i sada je došao do te faze da ciljano traži igrače koji mu trebaju. Vidi se jasna namjera, ako je to istina, da uzme Kovačića na mjesto Gündogana. Slični su igrači, s time da je Gündogan puno opasniji od Kovačića što se tiče završnice, ali vjerojatno on ima neka druga razmišljanja, da bi Kovačić možda igrao na poziciji između šestice i osmice, ali to samo Guardiola zna. Sigurno je da je Mateo Kovačić igrač koji može donijeti kvalitetu'', rekao je Tomislav Ivković.

''To je objavio Fabrizio Romano, a taj gospodin je apsolutno najjači informator u svijetu nogometa u ovom trenutku'', istaknuo je Anton Samovojska koji smatra da bi se hrvatski veznjak lagano uklopio u momčad Cityja.

''Kovačić bi se sigurno lako uklopio, jer ono što Guardiola traži je jednostavna igra, "prva-prva-druga", a to je najteža moguća igra, tu trebaš biti stvarno perfektan, elementarni dio nogometne igre "primanje-predaja" mora biti savršen inače ne možeš upasti u to društvo, ali Kovačić je tu velemajstor'', dodao je Samovojska.

Mario Carević volio bi vidjeti Kovačića u Manchester Cityju.

''Volio bih da Kovačić dođe u City. Guardiola ima specifične zahtjeve i sasvim sigurno bi Mateo imao određene zadatke, eventualno bi trebao promijeniti nešto u svojoj igri, ali zbilja bih ga volio vidjeti u ovom stroju od momčadi'', rekao je Carević.

Kopirati
Drag cursor here to close