Stvari su okrenule u samo četiri dana

Kopić: Znali smo kako napadati ali i kako se braniti

"U analizi prošle utakmice spoznali smo da smo imali disbalans između moje ideje i načina prezentacije u toj utakmici. Uspjeli smo to adaptirati u ovom kratkom vremenu i spojiti se na istu valnu duljinu", reći će Kopić.
Sport / Nogomet | 10. 12. 2021. u 00:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon poraza od Hajduka uglavnom se pričalo o tome tko je trener koji će zamijeniti Željka Kopića na klupi Dinama, a onda je Kopić na Olimpijskom stadionu u Londonu došao do jedne od najvažnijih pobjeda u svojoj karijeri. Dobro, na kraju se ispostavilo da trijumf nema svoju težinu s obzirom da je Rapid slavio u Belgiji, ali opet će svakako popraviti raspoloženje u svlačionici Modrih, vratiti potrebno samopouzdanje igračima.

"Prije svega bih istaknuo da sam izuzetno ponosan na dečke. Odigrali su utakmicu na visokom intenzitetu s jasnom idejom kako se napadati, a kako braniti. Mentalno smo reagirali na pravi način i svima nam ova pobjeda znači, a naravno da najviše znači igračima. Njihova kvaliteta nikad nije bila upitna i važno je da smo riješili tu blokadu koja se pojavila i da možemo nastaviti kvalitetno raditi', rekao je nakon susreta Željko Kopić.

U izjavi za Arena Sport televiziju trener Modrih je prokomentirao taktičke zamisli koje su igrači sporveli u djelo:

"U analizi prošle utakmice spoznali smo da smo imali disbalans između moje ideje i načina prezentacije u toj utakmici. Uspjeli smo to adaptirati u ovom kratkom vremenu i spojiti se na istu valnu duljinu. Prvo poluvrijeme smo i u posjedu i u igri prema naprijed izgledali jako dobro. Protivniku smo ostavili jako malo prostora', rekao je staloženi i vidljivo sretni strateg Dinama pa naglasio jednu stvar:

"Taj intenzitet je bilo teško zadržati i u drugom poluvremenu pa smo napravili neke zamjene da ostanemo stabilni u obrani i to nam je uspjelo."

Kopirati
Drag cursor here to close