Dinamo ostaje u Europskoj ligi

Oršićev gol srušio West Ham

West Ham kao pobjednik skupine ide direktno u osminu finala EL, Dinamo će igrati u play-offu Europske lige s jednim od trećeplasiranih klubova iz Lige prvaka, dok će Rapid koji je bio bolji od Genka u gostima, igrati u play off Konferencijske lige.
Sport / Nogomet | 09. 12. 2021. u 23:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dinamo je uspio. Treću sezonu u posljednje četiri prezimit će u Europskoj ligi. Činjenicu da je West Ham izašao u kombiniranom sastavu, momčad Dinama je maksimalno iskoristila pa je u susretu posljednjeg, 6. kola H skupine na gostovanju savladala West Ham. Efektan gol koji je postigao Mislav Oršić u 4. minuti koji se na kraju pokazao presudnim.

Dinamo je definitivno bio bolja momčad u tom prvom poluvremenu, opasnija iako velikih prilika na jednoj i drugoj stani nije bilo previše. Najbolju za povećanje vodstva imao je Dinamo u 33.minuti, kada je Štefulj ubacio s lijeve strane, ali je kapetan Ademi neprecizan. Par minuta kasnije oprobao je još jednom Oršić, ali je ovaj put  promašio. U tom periodu dominacije Dinama treba izdvojiti i priliku u kojoj se našao Ivanušec ali njegova lopta ide nekoliko centimetara pored gola.

Na otvaranju drugog dijela Oršić opet šutira ali njegov šut zaustavlja golman West Hama. I to je bilo to, što se tiče pravih, ozbiljnih prilika u ovom duelu. Dinamo je polako krenuo u zatvaranje utakmice već tamo negdje pola sata prije kraja, prepustivši inicijativu i posjed West Hamu. Međutim, domaći nisu uspjeli ništa napraviti i ostalo je 0:1.

West Ham kao pobjednik skupine ide direktno u osminu finala EL, Dinamo će igrati u play-offu Europske lige s jednim od trećeplasiranih klubova iz Lige prvaka, dok će Rapid koji je bio bolji od Genka u gostima na kraju nastaviti svoju europsku priču kroz play-off Konferencijske lige.

Ždrijeb je 13. prosinca u Nyonu s početkom u 13 sati, a "Modrima" prijete RB Leipzig, Porto, Borussia Dortmund, Šerif, Barcelona, Atalanta, Sevilla i Zenit Saint Petersburg.

Utakmice play-offa su 17. veljače, a uzvrati su sedam dana kasnije.

Kopirati
Drag cursor here to close