Pred utakmicu protiv West Hama

Kopić: Stvari se mogu preokrenuti na bolje

"Ono što osjećam, što vidim je da ima jako mnogo kvalitetnih, karakternih momaka. Postoji odlučnost da se stvari okrenu na bolje i vjerujem da ćemo već u ovom ogledu izgledati daleko bolje nego što je to bilo u prošloj utakmici', kaže Kopić.Kopić:
Sport / Nogomet | 09. 12. 2021. u 08:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U jednom trenutku je izgledalo kako je Dinamo sigurni putnik u osminu finala ovog takmičenja, međutim, pad forme, dva poraza i domaći remi protiv Genka su zakomplicirali situaciju. Dobro, proljeće u Europi je tu, međutim definitivno postoji razlika između Europske i Konferencijske lige. Pogotovo kada znamo koji klubovi iz Lige prvaka stižu u Europsku ligu. Barcelona, RB Leipzig, Porto, Borussia Dortmund, Sevilla, Zenit.

Po novom kako u Europskoj ligi imamo 32 momčadi, a ne više 48, pobjednici idu izravno u osminu finala, a drugoplasirani i trećeplasirani iz Lige prvaka igraju nokaut fazu u rangu šesnaestine finala, koja se formalno ne zove tako nego preliminarna nokaut runda. Takvu je terminologiju UEFA upotrijebila zato što ne sudjeluju svi u šesnaestini finala...

Bitno je da drugi iz Europske lige igraju protiv trećih iz Lige prvaka. Da bi se Dinamo našao u ovom društvu, večeras mu u Londonu na Olimpijskom stadionu treba jedan bod protiv West Hama čiji navijači uživaju nakon jako dugo vremena. Igraju dobro u prvenstvu, Europi. Večeras će biti oslabljeni neigranjem ozlijeđenih braniča Kurta Zoume i Bena Johnsona. Kao igrači koji bi mogli dobiti priliku spominju se mladi Harrison Ashby, Aji Alese, Jamal Baptiste, Manny Longelo, Sonny Perkins, igrači one druge momčadi do 23 godine. Dinamo s druge strane nedostaju Bruno Petković i Bartol Franjić.

"Momčad je motivirana, kvalitetno smo pripremili utakmicu i očekujem da u četvrtak budemo u pravom izdanju. Vjerujem da ćemo napraviti sve što je u našoj moći da odigramo odličnu utakmicu bez obzira na to koji će sastav West Ham izvesti i da dođemo do rezultata koji nam donosi nastavak natjecanja u Europskoj ligi.Napravili smo detaljnu analizu i usporedbu onoga što smo pripremili i onoga što smo sproveli u djelo. Nastupio sam s igračima na maksimalno otvoren način, da vidimo gdje su problemi. Izvukli smo iz sastanaka i razgovora maksimum. Ono što osjećam, što vidim je da ima jako mnogo kvalitetnih, karakternih momaka. Postoji odlučnost da se stvari okrenu na bolje i vjerujem da ćemo već u ovom ogledu izgledati daleko bolje nego što je to bilo u prošloj utakmici', optimističan je privremeni strateg Dinama Kopić.

Kopirati
Drag cursor here to close