Tajno oružje

Rendulić o atmosferi rasprodanog stadiona: Gostima u Mostaru neće biti lako!

"Čeka nas zahtjevna utakmica, vjerujemo u sebe i u to da imamo kvalitetu, a cilj je pobjeda i prolaz", istaknuo je Rendulić.
Sport / Nogomet | 17. 07. 2023. u 12:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ova utakmica je jako bitna. Imamo prednost iz prve utakmice i ništa nije gotovo, rezultat je otvoren i za jednu i za drugu momčad. Blagu prednost imamo, ali prva utakmica je pokazala da je to dobra momčad koja ima dosta dobrih pojedinaca i koja je završila na prvom mjestu ispred ekipe koja je lani igrala Konferencijsku ligu", kazao je trener HŠK Zrinjski Krunoslav Rendulić na konferenciji za medije uoči uzvrtanog susreta s armenskim FC Urartuom. 

"Čeka nas zahtjevna utakmica, vjerujemo u sebe i u to da imamo kvalitetu, a cilj je pobjeda i prolaz. Oni teže igri i nadigravanju, kod njih nema panike i točno znaju što rade, izuzetno su organizirani. Mogu biti jako opasni i za nas je možda olakotnija okolnost što im se Sanogo povrijedio, i bit će out par tjedana, i onda imaju jednu opciju u napadu manje", naglasio je Rendulić.

Fokus na sebe

Trener HŠK Zrinjski naveo je kako moraju "biti fokusirani na sebe, svoju igru i kvalitetu" te naveo kako je cilj dobiti utakmicu i proći. 

"Što se tiče njihove igre, doći će sa napadačkim ambicijama, ali ne mislim da će srljati grlom u jagode'', poručio je Rendulić. 

Foto: Denis Kapetanović/ Bljesak.info  / Konferencija za medije HŠK Zrinjski uoči utakmice s Urartuom

''Naša najveća je prednost što smo kvalitetnija momčad u odnosu na njih, ne umanjujući njihovu kvalitetu, koja je evidentna. Činjenica je da smo mi zabili iz prekida, a oni s tim imaju problema, a istina je i da je naša momčad u fazi stvaranja, jer od prošlog ljeta sedam novih igrača je nastupilo u prvoj momčadi i to je potpuno nova momčad'', dodao je Rendulić i poručio:

Pohvala mladima

''Nama će isto trebati vremena da sve sjedne na svoje i nadam se da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu''.

Pohvalio je i mlade igrače.

''Sena je jedan od novih igrača koji lani nije igrao, bio je četvrti stoper i ne samo on, ali on je taj koji je zaslužio pohvale za svoj rad u zadnjih pola godine. To je putokaz kako isplivati iz neobećavajuće situacije. Trenirajući predano došao je do toga da iskoristi šansu u najboljem mogućem oblilku. Ali ne samo on, tu su i drugi, on je samo taj koji je odlučio utakmicu'', zaključio je strateg Plemića.

Igrači jedva čekaju utakmicu

Nemanja Bilbija kaže kako jedva čeka utakmicu.

''Utakmica nakon dugo vremena na našem stadionu i jedva čekamo tu utakmicu, jer znamo kakva je atmosfera na europskim utakmicama na našem stadionu. Pobjedom smo došli do velikog samopozudanja i spremno očekujemo sutrašnju utakmicu'', rekao je Bilbija.

Foto: Denis Kapetanović/ Bljesak.info  / Konferencija za medije HŠK Zrinjski uoči utakmice s Urartuom

''I nama i njima je bila prva utakmica i počele su odmah kalkulacije za Ligu prvaka, ali onako, iskreno, oni imaju dobre pojedince, igrao sam u napadu i dva defanzivca su im dobra i smirena i s te strane moramo biti oprezni i dobro ući i utakmicu te zabiti što prije i na naš mlin okrenuti utakmicu'', dodao je.

Kaže kako je i njemu i ekipi ovo bitna utakmica radi prolaza dalje.

Zgrabiti šansu za Europu

''Želimo imati svoj put u drugom pretkolu Lige prvaka za dalje. Ako bude prilike za dalje, mi ćemo je zgrabiti'', poručio je.

Komentirao je i rasprodan stadion.

''Kada smo tamo izašli na zagrijavanje i vidjeli naše navijače bilo nam je puno srce, kao i sada kad vidimo da je stadion rasprodan. Ovdje gostima nije lako igrati i to je jedna od naših prednosti'', kazao je.

Po vrućini je teško i trenirati i igrati, dodao je.

Foto: Denis Kapetanović/ Bljesak.info  / Konferencija za medije HŠK Zrinjski uoči utakmice s Urartuom

''Mnogima je ovdje teško igrati, ekipa Legije ovdje nije to očekivala. I nama je teško, kao i drugima, ali možda se malo bolje prilagodimo jer tu živimo i u tim uvjetima treniramo'', poručio je Bilbija.

Podsjetimo, rasprodane su sve ulaznice za uzvratni susret 1. pretkola Lige prvaka između mostarskog HŠK Zrinjski i armenskog FC Urartu. Prvaci Bosne i Hercegovine ekipa HŠK Zrinjski Mostar slavili su 1:0 na gostovanju armenskom Urartuu i tako napravili veliki korak ka drugom pretkolu Lige prvaka.

Uzvratna utakmica, kad će pasti odluka odluka o tome tko ide u drugo pretkolo Lige prvaka, igra se na ušminkanom mostarskom travnjaku u utorak 18. srpnja u 20 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close