Europski Zrinjski

Evo u kakvom stanju mostarski stadion dočekuje Urartu

Najvažnija stavka je novi hibridni travnjak i usputno ukidanje atletske staze. Na tribinama je tek 5000 mjesta.
Sport / Nogomet | 16. 07. 2023. u 16:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometno ludilo zahvatilo je onaj dio Mostara koji navija za Zrinjski. Proteklih dana tražila se karta više, a vjerujemo kako će do početka utakmice s Urartuom oni snalažljiviji koji su si nabavili koju kartu viška probati prodati ih po višoj cijeni.

Uglavnom, do duboko u noć upaljeni reflektori na stadionu Zrinjskog sugeriraju kako se ozbiljnije nego ikad do sada mostarski klub pripremio za nastup u Europi. Hibridni travnjak nova je stavka, iako je i stari travnjak za naše uvjete bio jedan od najboljih, novi je potpuno drugačija priča. Usput je "ugasio" i davno prevaziđenu atletsku stazu, pa teren sada izgleda još veći, skupa sa izlivenim okvirom terena.

Ukupno 5000 mjesta trenutno nudi stadion ispod Bijelog Brijega, od toga 100 VIP mjesta. Zrinjski je u jednom danu prodao i 400 sezonskih ulaznica.

Foto: Bljesak.info / Stadion pod Bijelim brijegom spreman će dočekati europske utakmice

Rezultat je to zatvaranja istočne tribine, popularnog stajanja, koja će u narednom periodu biti skrivena reklamnim panoom MTA grupe, a iza kojeg bi se prvo trebala srušiti stara tribina, da bi onda na njezinom mjestu bila izgrađena potpuno nova, moderna tribina, s full sjedalicama i velikim brojem sadržaja dostojnih 21. stoljeća.

Foto: Bljesak.info / Stadion pod Bijelim brijegom spreman će dočekati europske utakmice
Foto: Bljesak.info / Stadion pod Bijelim brijegom spreman će dočekati europske utakmice

Izgradnjom te tribine stekli bi se preduvjeti za potpunu rekonstrukciju zapadne tribine, nakon čega bi stadion Zrinjskog konačno nudio uvjete za igranje i velikih europskih utakmica.

Do tada, ovo što je urađeno pomak je naprijed, a nadamo se kako će pomak naprijed biti i u rezultatskom smislu i da će radove na stadionu ubrzati uspjesi koje će HŠK Zrinjski ostvariti već ovog ljeta.

Spomena vrijedan je podatak kako je rekonstruiran i parking pred stadionom, te kako je natpis na službenom ulazu u stadion umjesto naziva "Pod Bijelim Brijegom" ispod imena kluba dobio ispisan slogan - Zrinjski je život, i više od toga.

Uzvratni susret I. kola kvalifikacija za UEFA Ligu prvaka između HŠK Zrinjski Mostar i FC Urartu je na rasporedu u utorak, 18. srpnja od 20 sati na Stadionu HŠK Zrinjski. Susret će biti i u direktnom TV prijenosu, na kanalu Arena Sport 1. U prvom susretu Plemići su slavili sa 0:1.

Kopirati
Drag cursor here to close