Nije gotovo dok Bayer ne postigne gol

VIDEO I Koliko su se puta izvukli ove sezone igrači Bayera u nadoknadi?

Prosto je nevjerojatno koliko se puta ova ekipa izvlačila tijekom sezone u tim posljednjim minutama, sudačkoj nadoknadi.
Sport / Nogomet | 29. 04. 2024. u 17:39 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koliko ste puta tijekom analize neke utakmice čuli priču u tome kako je neka ekipa mentalno jaka, kako se vratila s ruba poraza, kako je uspjela preokrenuti situaciju.

Sad kada pričamo o tom segmentu, onda bi Bayer Leverkusen nakon ove sezone trebao ostati "pojam". Jer prosto je nevjerojatno koliko se puta ova ekipa izvlačila tijekom sezone u tim posljednjim minutama, sudačkoj nadoknadi. Kako kroz prvenstvo, tako i kroz Kup, odnosno Europsku ligu. Na prvu je teško sve te utakmice prebrojati. Baš i golove koji su stigli u devedesetoj i kasnije. Ali probat ćemo redom.

Stuttgart žrtva dva puta 

Počelo je od gostovanja na Allianz Areni. Exequiel Palacios je u 94. minuti pogodio za 2:2. Isti igrač je u 94. minuti susreta zabio gol za slavlje svoje ekipe protiv Augsburga u 17.kolu. Već u sljedećem kolu je junak Piero Hincapié. Njegov gol je došao u 91. minuti duela protiv RB Leipziga za 2:3. Borussija Dortmund je skoro sačuvala svoju prednost, vodila je do 97. minute kada je sve na početak vratio Josip Stanišić.

Hoffenheim je imao kao gost prednost do 88. minute, ali su njegov otpor slomili Robert Andrich i Patrik Schick. Posljednji "svježi" povratak Bayera je bio na domaćem terenu kontra Stuttgarta koji je imao 0:2. Adli je prepolovio zaostatak, prije nego što će Robert Andrich u 96. minuti spriječiti poraz svoje ekipe. 

Video: Golovi Bayera u završnici utakmice 

Stuttgart je istu situaciju imao u Kupu, u četvrtfinalu. Gosti su imali vodstvo 2-1 u drugom setu, ali su eliminiran golom Jonathana Taha u devedesetoj. Kada pričamo od DFB Kupu, onda je tu i susret kontra Sandhausena.

Tada su igrači Bayera uspjeli od 2:2 doći do slavlja 5:2. U periodu od 85. do 92. minute. Amine Adli bio dvostruki strijelac, Hlozek, je dodao jedan. 

Qarabaqu još gore 

Ono što je prošao Stuttgart kroz prvenstvo i Kup, isto je doživio Qarabag u Europskoj ligi. U susretima osmine finala. U prvom susretu osmine finala Qarabag je imao velikih 2:0 na dvadeset minuta prije kraja. Onda je Florian Wirtz prvo smanjio na 2:1, dok je gol za 2:2 djelo Patrika Schicka u 92. minuti. Drugi susret istih protivnika je nudio zanimljivu priču.

Opet su igrači Bayera "čupali", u ovom duelu su protivničku mrežu dva puta tresli u 93. minuti, odnosno 97. minuti. U oba slučaja je strijelac Patrik Schick. Na kraju je u Londonu Jeremie Frimpong bio malo brži od svojih suigrača, nije čekao nadoknadu.

Utakmice Bayera:

90′ vs Ottensen (DFK Pokal) 
90'+4 vs Bayern (Bundesliga)
90'+2 vs Sandhausen (DFK Pokal)
90'+4 vs Qarabag (Europa League)
90'+4 vs Augsburg (Bundesliga)
90'+1 vs Leipzig (Bundesliga)
90'+5 vs Bayern (Bundesliga)
90'+1 vs Stuttgart (Bundesliga)
90'+2 vs Qarabag (Europa League)
90'+3 & +7 vs Qarabag (Europa League)
90'+1 vs Hoffenheim (Bundesliga)
90'+1 vs W.Ham (Europa League)
90′ vs Bremen (Bundesliga) 
90'+7 vs Dortmund (Bundesliga)
90'+6 vs Stuttgart (Bundesliga)

Kopirati
Drag cursor here to close