Poraz koji kvari planove

Kodro: Stvari se kompliciraju

"Na poluvremenu smo željeli pomjeriti linije prema gore i to smo uradili. Što se tiče igre u polju, u drugom poluvremenu smo dominaciji. Imali smo i zadnji pas u nastavku, ali nije bilo sreće. Desilo se to na kraju", rekao je Kodro.
Sport / Nogomet | 12. 09. 2023. u 00:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentacija BiH će imati sasvim dovoljno vremena da se pripremi za nešto bez čega ne može - baraž. Nisu potrebne prijateljske utakmice, protivnici će biti iz šarenog društva, Lihtenštajn, Luksemburg, s kojima su se prošlosti često igrale baš te prijateljske, odnosno Portugal i Slovačka. Jer realno, one u nastavku barem što se tiče reprezentacije BiH ne neće imati neki rezultatski značaj. O ugledu se ne treba pričati i pisati, on je davno na različite načine i poteze potrošen.

Protiv Islanda je reprezentacija BiH izgubila na način na koji se gube ovakve utakmice. Ili bolje rečeno, Island je slavio onako kako je mogao. Nije domaća selekcija igrala ništa bolje ili drugačije nego što je to slučaj u nekim prethodnim utakmicama. BiH je imala svoje prilike, nije postigla gol, kazna je došla u sudačkoj nadoknadi. Vrlo jednostavno.

Kodro je u izjavi za BHRT nakon poraza od Islanda poručio da su očekivanja bila veća, ali da je BiH dominirala u nastavku utakmice.

"Očekivanja su bila veća, naročito u rezultatskom smislu. Očekivali smo tešku utakmicu, ali nije mi se činilo da je toliko teška u drugom poluvremenu jer nisu puno pritiskali, kao što smo očekivali. Prvo poluvrijeme je bilo relativno dobro, ali falio je zadnji pas. Imali smo u drugom četiri-pet šansi i nismo ih iskoristili, a na kraju smo se otvorili do te mjere da smo htjeli ići na pobjedu. Desilo se što se desilo, na jednom kontranapadu dali su loptu za gol i došli do pobjede", rekao je Kodro.

Izbornik se osvrnuo i na pitanje da li su izmjene došle prekasno i da li je reprezentacija bila predugo rezervirana...

"Od samog početka smo išli na pobjedu. Utakmica je bila nešto sporija. Imali smo dominaciju na sredini terena. Lagano smo dolazili do pozicija na 30 metara od gola, ali nam je falio zadnji pas. Imali smo izglednih situacija po lijevoj strani, preko Seada Kolašinca smo ugrozili njihovu stranu i mogli smo ugroziti gol, ali se nije desilo. Na poluvremenu smo željeli pomjeriti linije prema gore i to smo uradili. Što se tiče igre u polju, u drugom poluvremenu smo dominaciji. Imali smo i zadnji pas u nastavku, ali nije bilo sreće. Desilo se to na kraju", rekao je Kodro.

Izbornik BiH ističe da dok ima minimalnih šansi, Zmajevi će se boriti, ali i spremati za baraž kad za to dođe vrijeme.

"Vidjet ćemo za ekipu dalje. Još sam pod utiskom ove utakmice, koju ćemo analizirati i vidjeti što u narednom periodu. Ne znam da li su izgubljene sve šanse. Stvari se kompliciraju, a dok god imamo šanse, davat ćemo sve od sebe. Ako ne bude nikakve šanse, pokušat ćemo se spremiti za baraž", dodao je Kodro.

Kopirati
Drag cursor here to close