Uz sve probleme

Kodro: Ne treba bježati od statusa favorita

"ne treba da u ovom susretu bježimo od uloge favorita. Jeste jedna vrsta odgovornosti ali ne možemo drugačije da se postavimo", naglasio je Kodro.
Sport / Nogomet | 08. 09. 2023. u 00:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su u dosadašnjem dijelu kvalifikacija reprezentacija BiH osvojila samo tri boda, susret protiv Lihtenštajna je jedan u nizu onih koji se jednostavno mora dobiti. Bez obzira na maksimalan respekt protivnika i otrcanu frazu kako danas svi igraju.

Međutim, Meho Kodro se na početku suočio s problemima. Adrian Leon Barišić je otpao zbog ozljede, pojavio se na okupljanju, za razliku od Anela Ahmedhodžića oko čije ozljede smo dobili "slučaj". U takvoj situaciji definitivno nije lako pripremiti utakmicu.

I vjerojatno niti sam Kodro nije očekivao ovakav razvoj situacije. Na presici pred utakmicu nije pričao o Ahmedhodžiću, fokus je bio na utakmici, protivniku.

"Znamo što nas čeka, pripremali smo se ova tri - četiri dana, za protivnika imamo selekciju koja je bez obzira na to što neki mislili, koja je kvalitetna. Oni su u posljednje dvije utakmice promijenila trenera, bili su dosta čvrsti u sistemu 3-5-2. Linije su uske i neće biti lagano to probiti. Međutim, ambijent u našoj selekciji je dobar, igrači su prihvatili ono o čemu smo pričali, na čemu smo radili.

Vjerujem u kvalitetu naših igrača. Mislim da ova reprezentacija može puno bolje, da možemo podići nivo svoje igre. Očekujem jednu dobru partiju, očekujem pobjedu, ne treba da u ovom susretu bježimo od uloge favorita. Jeste jedna vrsta odgovornosti ali ne možemo drugačije da se postavimo", naglasio je Kodro.

Kodro je u prvom mandatu debitirao na klupi reprezentacija protiv Japana. Utakmica je igrana što je karakteristično za BiH u "nekom" terminu 30. siječnja, pa je Japan slavio 3:0. Protiv Makedonije je to bila neka druga priča, dva mjeseca kasnije. Završilo je 2:2, dvostruki strijelac za BiH bio je Damjanović. Zanimljivo, u sastavu reprezentacije bio Edin Džeko.

Lihtenštajn je u posljednjoj utakmici poražen od Slovačke 0:1. Konrad Fünfstück je na teren izveo postavu Buchel - Beck, Traber, Hofer - Göppel, Wolfinger, Lüchinger, Sele, Sandro Wolfinger - Salanović, Saglam.

Do sada su BiH i Lihtenštajn igrali osam puta. Jedna, ona prvak utakmica 1999. godine je završila bez pobjednika, narednih sedam je otišlo na stranu BiH. Posljednji duel je bio onaj 2019. godine, BiH je kao gost slavila 3:0.

Kopirati
Drag cursor here to close