Zvanično predstavljen

Kodro: Ja imam svoj način rada, ne želim se porediti s prethodnicima

"Dolazim iz Španjolske, ali nisam lud sada da insistiram na posjedu lopte. Pokušat ćemo igrati više na protivničkom polju i da koristimo prostor" naglasio je Kodro.
Sport / Nogomet | 03. 08. 2023. u 14:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Meho Kodro je zvanično predstavljen kao "novi" izbornik reprezentacije BiH. Nova prilika da provede nešto kao trener što nije uspio u prvom mandatu kao izbornik, pa ni na klupi Sarajeva kasnije, barem kada je u pitanju domaći nogomet. Iako je situacija teška, za većini barem kada se kada kvalifikacijska skupina preteška, Kodro je očito spreman se uhvatiti u koštac sa svim problemima koji su akumulirali kroz utakmice kvalifikacija, ali koji su tu prisutni od ranije.

Povjerenje javnosti

"Želimo vratiti povjerenje javnosti u naše igrače, ali i FS naše zemlje. Sve ćemo učiniti da dođemo do našeg cilja. Situacija je delinkventna, ali ako pogledam iz jednog ugla to je motivirajuće za nas. Bili smo dosta u situaciji da nismo imali velikih šansi, ali su tada dobro izgledali i davali najbolje rezultate. Očekivanja su velika i to je motiv igračima. Sve može se promijeniti u naredne dvije-tri utakmice. Vi znate kao i ja da mi igramo prvu utakmicu protiv Lihtenštajna, nakon toga Island, pa Lihtenštajn. Slovaci igraju tada protiv Portugala i to znate što znači. Jedna od mojih nada i želja jeste da dođemo u zadnji ciklus gdje ostaju dvije utakmice i da dođemo sa šansama da zavisimo od nas samih. To je ono što želimo. Možda je ovo malo površno, ali za analize je potrebno da se nađem sa stručnim štabom. Imamo šanse i moramo ih tražiti na ovim mjestima."

Ističe kako vjeruje igračima, ali i stručnom štabu.

"Volio bih da svi vratimo vjeru i snagu igračima. Imamo dobre igrače, potrebna nam je reorganizacija, situacija je poljuljana i to će biti glavni preduvjet da se okrene sve. U startu moramo gledati da će to biti točka na kojoj ćemo okrenuti situaciju", rekao je Kodro.

Video: SPORT CENTAR EP.34 // MEHO KODRO | Jedan prekršaj pamtim, onaj #maradona čak sam se i ženi pohvalio

O tome što bismo to novo mogli očekivati na klupi reprezentacije, bolje rečeno u igri selekcije, Kodro je rekao:

"Svaki selektor donosi nešto novo. Ja imam svoj način rada, ne želim se porediti ni s bilo kim tko je bio prije mene. Imam posebnu organizaciju ekipe i na tome ću insistirati. Pokušat ćemo organizirati način na koji ja mislim da treba voditi ekipu. Motivacija je najbitnija i to mi je veoma važno. Sve je bazirano na potrebama igrača i to je otprilike to što sam ja zamislio", jasan je bio Meho Kodro.

Najveći problem u reprezentaciji

Kodro je govorio i o tome što je najveći problem u reprezentaciji BiH.

"Ja imam osjećaj da je to problem u organizacijskom nivou. Bio sam tu prije 7-8 godina znam kako je bilo, ali je sada na malo većem nivou. Mislim da ima dobrih igrača. Naši igrači se prate ozbiljno. Vidjet ćemo tko će dobiti šansu. Nemam ja problema ako neko zasluži poziv da ga pozovem. A što je najveći problem mi je malo nezgodno odgovoriti jer nisam bio tu. Da ne bi došlo do pogrešnog tumačenja to bih preskočio. Prostora ima i radit ćemo na poboljšanju. Dolazim iz Španjolske, ali nisam lud sada da insistiram na posjedu lopte. Pokušat ćemo igrati više na protivničkom polju i da koristimo prostor. Svjestan sam našeg kvaliteta i mogućnosti, ali da ne bih pričao mnogo moja filozofija se bazira na dolasku u zadnju protivničku trećinu i stvarati šanse", istakao je Kodro, a potom dodao:

"Svjestan sam da je situacija teška, ali ništa nije nemoguće. Sada ako ostvarimo sjajne rezultate u ovim mečevima ljudi kažu nemoguće je suprotstaviti se Portugalu? Zašto bi bilo nemoguće? Ovo govorim sportski, ljudski, sve je moguće. Ništa nije lagano, ali sve je moguće", kaže Kodro. 

Kopirati
Drag cursor here to close