Direktni obračun u borbi za naslov

Klopp i Guardiola smirili tenzije uoči derbija

Evidentno je da su oba stratega bila oprezna sa svojim izjavama. Iz ovih rečenica dalo bi se reći kako je možda Guardiolu više "tangirala" izjava Arnolda nego što je to Klopp doživio.
Sport / Nogomet | 10. 03. 2024. u 09:25 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su igrači "potpalili vatru" uoči derbija Liverpoola i Manchester Cityja, na konferenciji za medije uoči utakmice situaciju su smirili Jurgen Klopp i Pep Guardiola.

Odveć poznati kao velika gospoda na terenu i van njega, najavili su ovaj susret u svom stilu, odmjereno i s lijepim riječima jedan o drugom.

Klopp: Pep je najbolji

Klopp se dotaknuo njihovog mogućeg posljednjeg susreta, s obzirom na to da njemački strateg na kraju sezone napušta klub s Anfielda:

"Mislim da sam dovoljno puta govorio poštovanju koje gajim prema Pepu i imat ćemo itekako pričati o čemu u budućnosti. Nije potrebno u nedjelju pričati o našem posljednjem susretu jer se još možemo sresti u FA Kupu,“ rekao je Klopp te nastavio hvalospjevima o treneru Cityja.

Također se osvrnuo na pozitivni omjer protiv Guardiole:

"Definitivno me je učinilo boljim trenerom pobjeđivanje ovakvih ekipa. Nikako mi nije jasno kako mi je pošlo za rukom da imam bolji omjer protiv Pepa. Znam da nisam loš, ali on je najbolji.“

Španjolski strateg također je najavio ovu utakmicu:

"Ako napravimo nešto drukčije, mađioničar sam, ali ako izgubimo onda previše kompliciram i razmišljam. Čekam konačne zdravstvene kartone oko Dokua i Grealisha pa ću onda više znati što činiti.“

Pep: Nema tajni

Spomenuo je i kako nema velikih taktičkih tajni između njega i Kloppa s obzirom na to da su se previše puta susreli u karijeri: 

"Učinak je uvijek isti. Ponekad je jedino razlika u kvaliteti igrača, sitni su to detalji. No, glavnina je ista. Učiniti igru brzom, napadati s trkačima. Prilično slično onome što sam vidio kad sam ga upoznao dok sam trenirao Bayern, a on Dortmund."

Na spomen Anfielda, Klopp je kroz šalu provukao:

"Je li mi dozvoljeno reći da je atmosfera na Anfieldu prva pa onda par mjesta prazno ili će se svi uvrijediti ako to istaknem?", rekao je Nijemac pa nastavio:

"Stvarno je briljantna, naelektrizirana. Ovo su stadioni na kojima želiš igrati utakmice."

Treneri su najavi utakmice prokomentirali izjave pojedinih igrača jednog i drugo tima. Podsjećamo, Trent Alexander Arnold je za engleski magazin FourFourTwo izjavio kako je City "financijska mašina" i da bi uspjeh više značio organizaciji Redsa i njihovih navijača baš zbog tih financijskih prednosti koje klub s Etihada posjeduje.

"Gledajući unazad, iako su posljednjih godina osvojili više naslova od nas i bili uspješniji, naši će trofeji značiti više nama i navijačima nego njima zbog situacije oba kluba, financijski. Način na koji su ova dva kluba izgradila svoj imidž i uspjehe koje su postigli, vjerojatno to znači više za naše navijače."

Klopp obranio Trenta

No, iz redova "Građana" nisu ostali nijemi na ove izjave Arnolda, koje su očito shvatili kao provokaciju. Glavni topnik Manchester Cityja i jedan od najboljih igrača svijeta, Erling Haaland je u izjavi za Sky Sports odgovorio na ove izjave, kazavši kako Liverpoolov bek ne zna kakav je osjećaj osvojiti trostruku krunu.

"Ako on tako misli, neka mu bude. Ovdje sam tek godinu dana i već sam osvojio trostruku krunu i bio je to prilično lijep osjećaj.Mislim da on ne zna kakav je osjećaj osvojiti tri trofeja. To sam ja iskusio prošle godine i bilo je super."

Klopp je stao u obranu svog defenzivca:

"Ne vidim problem o tome što je rekao. Jedan od naših slogana je "Ovo znači više" i samim tim znači više za nas. Kada to osjetimo, zašto ne bismo to i rekli. Ako to drugi pogrešno tumače nije naš problem.“ 

"To je samo ekspresija njegovih osjećaja jer on je ipak dijete Liverpoola i nemam problem s tim. Prilično sam uvjeren da je pokazao poštovanje prema Cityju."

Guardiola nije želio dati medijima prostor za "žutilo" pa je samo kratko progovorio:

"Trentu želim brz oporavak od ozljede, nadam se da će se vratiti čim prije."

Oprezni sa izjavama 

Evidentno je da su oba stratega bila oprezna sa svojim izjavama. Iz ovih rečenica dalo bi se reći kako je možda Guardiolu više "tangirala" izjava Arnolda nego što je to Klopp doživio. Ostaje za vidjeti u nedjelju tko ima više "herca" i koji će od dvojice bolje pripremiti utakmicu.

Ove sezone Liverpool i Manchester City susreli su se 25. studenog prošle godine na Etihadu, a utakmica je završena neriješeno 1:1. Strijelci te utakmice bili su upravo glavni akteri u medijima ovih dana. Prvo je Haaland doveo City u vodstvo, da bi Arnold izjednačio u 80. minuti i postavio konačan rezultat.

Derbi na Anfieldu zakazan je za nedjelju, a početak je u 16.45 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close