Menadžer Liverpoola oduševljen

Klopp: Kažu ne osvajaju se trofeji sa djecom

Ovo finale su počeli ili završili Bobby Clark, James McConnell, Jayden Danns, Harvey Elliott, momci iz akademije Liverpoola.
Sport / Nogomet | 26. 02. 2024. u 14:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je posljednjih godina Liga kup izgubio na svom značaju, posljednje finale između Liverpoola i Chelseaja je podsjetilo na neke od najboljih finalnih utakmica ovog takmičenja.

Mogli su trofej uzeti jedni, mogli su drugi, na kraju je pripao Redsima. Koji koliko god je možda nevažan, ipak je poseban. Deseti je Liverpoola, prvi koji je osvojen nakon što je Klopp najavio odlazak.

Međutim, ono što je puno važnije, Redsi su do ovog trofeja stigli s izuzetnom mladom ekipom. Naravno, nisu svi igrači bili starteri, ali je velika većina bila na terenu na kraju. Ovo finale su počeli ili završili Bobby Clark, James McConnell, Jayden Danns, Harvey Elliott, momci iz akademije Liverpoola, što je posebno bilo zanimljivo medijima u Engleskoj.

"Rekli su mi da postoji engleska fraza "ne osvajaju se trofeji da djecom u ekipi". E, pa nisam znao za to. Ponosan sam na našu akademiju. Na sve trenere angažirane u njoj. Vidio sam lice Jaydena Dannsa, taj trenutak s ovog finala nikada neću zaboraviti. Teško će se scene slavlja potisnuti iz sjećanja. Uostalom, nađite mi neku ekipu koja je s ovoliko dječaka iz akademije izašla na crtu vrhunskoj, baš vrhunskoj ekipi, i još je na kraju savladala. Nikad nisam čuo tako nešto" oduševljen je govorio Klopp kojem je ovo bio 13 trofej u karijeri, osmi u Liverpoolu.

Kopirati
Drag cursor here to close