Rezime polusezone

Klafurić: Zatekao sam igrače koji odgovaraju mojoj trenerskoj filozofiji

"Uvijek ima stvari u kojima čovjek može napredovati i dobro je dok imate prostora za napredak. I kada ste savršeni, možete pronaći neke stvari u kojima možete biti bolji", kaže trener Veleža.
Sport / Nogomet | 25. 12. 2023. u 09:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za većinu je bio poprilična nepoznanica, međutim za kratak period je "kupio" navijače. Kako ponašanjem, pristupom, tako i rezultatima. Dean Klafurić je napravio veliki posao u 14 utakmica. Velež je na jesenju pauzu otišao kao trećeplasirani i ako postoji neka ekipa kojoj pauza sigurno nije dobro došla, onda je to Velež. Rođeni su nanizali osam utakmica bez poraza. U svakom trenutku ove jeseni, Klafurić je izdvajao zajedništvo, ekipu...

"Ja sam zadovoljan, tu sam došao u posljednjem kvartalu godine i mislim da smo ostvarili dobre rezultate. Kada sam dolazio u klub prepoznao sam ljude gladne uspjeha, koji daju sebe Veležu, koji su sposobni napraviti dobar posao u Veležu. Uvijek ima stvari u kojima čovjek može napredovati i dobro je dok imate prostora za napredak. I kada ste savršeni, možete pronaći neke stvari u kojima možete biti bolji. Napravili smo dosta stvari otkako sam ja u klubu, ali imamo i prostora za još neke stvari koje mogu biti bolje. Najvažnije je da smo svi spremni na to", rekao je Klafurić za klupsku TV. Pored analize ostvarenog u prvom dijelu sezone, Klafurić se dotakao i igračkog kadra.

" Ja moram čestitati ljudima koji su doveli ove igrače u klub, prije svega karakterne igrače. Ja sam zatekao jednu izuzetno radnu ekipu, igrače koji odgovaraju mojoj trenerskoj filozofiji. Ja sam trener koji se uvijek prilagođava igračima i u mnogim klubovima nisam igrao sustavom koji ja preferiram, iako uopće ne mislim da je sustav igre najvažniji kao što se predstavlja. Bitni su zahtjevi, bitni su automatizmi i mehanizmi, bitno je individualno uklopiti igrače u cjelinu. Imamo 5-6 juniora koji su stalno s nama, igrao je protiv Igmana Kuko, Puce postigao gol protiv Širokog, tu je Halilagić, Đuliman, Jogunović, tu su još neki igrači u juniorima koje pratimo, razvijamo", naglasio je Klafurić koji očekivano nije ponudio velika obečanja za nastavak sezone. 

"Trofeje, Europu, ne mogu obećati, ali mogu obećati da ćemo u svakoj utakmici dati maksimum, pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti.

Kopirati
Drag cursor here to close