Rekordan broj bodova

Velež okončao najbolju polusezonu nakon rata

Velež je malo razočarao navijače odigravši 1:1 s Igmanom na svom terenu, ali to ne umanjuje činjenicu da su Rođeni imali sjajnu polusezonu.
Sport / Nogomet | 19. 12. 2023. u 14:50 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velež je u nedjelju bio blizu prvog domaćeg poraza u sezoni, ali golom Ante Hrkaća Rođeni su izvukli bod protiv Igmana (1:1).

Time su malo razočarali domaće navijače, ali to ne umanjuje činjenicu da Velež uživa u rezultatski najboljoj sezoni od rata naovamo. Naime, nikada ranije Velež nije imao 33 boda nakon 18 kola.

Dosad je najbolji učinak bio u sezoni 2020/2021 kada je nakon 18 kola momčad koju je tada vodio Feđa Dudić osvojila 30 bodova. Podsjetimo, te sezone Velež je osigurao plasman u Europu, prvi put u poslijeratnoj povijesti.

Ako bi Velež do kraja ostao na poziciji koju sada drži opet bi igrao Europu, no u igri je još puno bodova.

Ipak, ekipa Deana Klafurića u dobroj mjeri uspjela je nadoknaditi loš start kada je iz prve tri domaće utakmice osvojeno samo pet bodova.

Velež je pod Klafurićem završio polusezonu kao treći napad lige i druga najbolja obrana, a bodovni učinak mogao je biti i veći da su jedan od čak šest remija, najviše u ligi, pretvorili u pobjedu.


Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close