Pred utakmicu protiv Tuzla Cityja

Klafurić: Ovo je Kup takmičenje, iznenađenja su uvijek moguća

"Svaka utakmica sa sobom nosi svoje specifičnosti. Htio bih se osvrnuti na posljednju utakmicu, gdje smo pobjedom protiv Shakhtara napravili euforiju, ali tome nema mjesta", naglasio je Klafurić.
Sport / Nogomet | 08. 02. 2024. u 18:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od prošle godine je postalo praksa. Drugi dio sezone se otvara utakmicima osmine finala Kupa. Za klubove koji nemaju ambicija u ovom takmičenju može se reći generalna proba, za one koji žele ovo takmičenje osvojiti, jedna vrsta sudara s određenom pritiska. Jer svi oni koji imaju takve ambicije u slučaju neuspjeha se mogu naći u problemu.

Velež je posljednje dvije sezone dominirao u Kupu. Jednom je otišao do kraja, drugi put je zaustavljen u finalu. U osmini finala je jednom eliminirao Slogu iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, drugi put Posušje. Ovaj put je protivnik Tuzla City. Ekipa koja se poprilično mučila u dobrom dijelu prošle sezone, ali je sada tu novi trener, dobro poznato ime na terenima u BiH, Slavko Petrović. Trener koji je s Radnikom osvajao Kup.

"Svaki trener donosi svoju filozofiju igre, način rada i utiče samim time na izvedbu svoje ekipe. To je slučaj s Tuzla Cityjem. Ne mogu reći točno što će ponuditi sutra na terenu. Mi smo ih gledali na prijateljskim utakmicama, vidjeli smo kako pristupaju utakmicama, koji im je način igre", naglasio je Klafurić. 

Trener Veleža se dotakao i priprema u Turskoj, još jednom je upozorio da nema mjesta euforiji bez obzira na pobjedu protiv Shakhtara. 

"Svaka utakmica sa sobom nosi svoje specifičnosti. Htio bih se osvrnuti na posljednju utakmicu, gdje smo pobjedom protiv Shakhtara napravili euforiju, ali tome nema mjesta. Mi smo toj utakmici pristupili kao pripremnoj utakmici. Pozivam sve navijače, ali i igrače, kojima sam to već objasnio, da ne pravimo neku euforiju, već da svakoj novoj utakmici pristupamo na određeni način".

Ono što brine Klafurića su problemi s virozom pojedinih igrača

"U ovom trenutku imamo problema s virozom. Zapravo, već u Turskoj nas je posljednjih dana zahvatila viroza, dosta igrača je bilo bolesno, dolaskom u Mostar to se proširilo. Neki su se vratili na trening, ali su iscrpljeni, kako viroza napravi. Imamo dvojicu igrača van tima, ali kao što sam rekao igrači su odlično obavili pripreme, imamo širok kadar. Ne gledamo na to kao na problem, nego kao na nešto na što ne možemo uticati", rekao je u najavi utakmice Kupa, trener Veleža Dean Klafurić

Kopirati
Drag cursor here to close