Gotove pripreme

Velež zadovoljan iz Turske, protiv Tuzle već u petak

Nogometaši Veleža u nedjelju su okončali glavninu priprema za nastavak sezone i vratili su se u Mostar gdje ih u petak čeka prva službena utakmica u 2024. godini.
Sport / Nogomet | 05. 02. 2024. u 08:17 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Momčad Deana Klafurića u Turskoj je odigrala pet utakmica, a protivnici su varirali od ekipa iz “egzotičnih” zemalja poput Uzbekistana i Armenije, preko jakih momčadi Mure i Vejlea, pa do velikana europskog nogometa kakav je sigurno ukrajinski Šahtar, bivši osvajač Kupa Uefe i donedavni član Lige prvaka.

Upravo sa Šahtarom Velež je odigrao zadnju utakmicu i pobijedio je s 3:2. U kakvom god sastavu da su igrali Ukrajinci, a igrali su s uglavnom mlađim igračima i onima iz drugog plana, ovakva pobjeda im može biti ohrabrenje pred nastavak prvenstva.

"Kroz cijele pripreme nemamo nijednu mišićnu ozljedu, a radili smo itekako naporno. Vidjelo se u utakmicama da su igrači iscrpili zadnji atom snage, što je i bio cilj, ali da se nitko ne ozlijedi. Naravno da smo sretni zbog pobjede, ali prvenstveno smo zadovoljni što smo i na onoj utakmici u subotu ujutro (protiv uzbekistanskog Surhona 1:2), gdje nismo pobijedili, stvorili veliki broj lijepih prilika. Težilo se da igramo ono što smo i trenirali, to je ono što nas treba veseliti i što nas čini zadovoljnima", kazao je za klupski YouTube kanal Veležov trener Dean Klafurić koji je prvi otkako je došao u Velež mogao odraditi pune pripreme s ekipom, a uvjeti koje je imao u Turskoj prilično su ga zadovoljili.

"Uvjeti su bili izvanredni, od smještaja, pa do terena. Hvala Bogu, poslužilo nas je i vrijeme, što je vrlo bitno. Odradili smo sve planirane treninge i radili na zajedništvu. Mislim da smo napravili veliki pomak. Dobili smo na širini rostera dovođenjem igrača u prelaznom roku, ali i probudili smo neke igrače koje smo imali u jesenjem dijelu prvenstva, a koji su se nametnuli i pojačali nam konkurenciju, što će nam biti itekako važno u nastavku prvenstva", zaključio je Klafurić.

Veležova sezona nastavlja se ranije u odnosu na druge ekipe. Rođeni će već u petak igrati protiv Tuzla Cityja, u sklopu osmine finala Kupa BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close