Došao golman Duka, odlazi Krajnc

Klafurić pred početak priprema: Želimo podići razinu naše igre

U pripremni period ekipa Veleža ulazi s 28 igrača iako se po riječima Klafurića tu mogu očekivati još dva nova igrača u narednih dan ili dva čime bi igrački kada bio zaokružen.
Sport / Nogomet | 08. 01. 2024. u 13:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Praznici su prošli, vrijeme za kratki odmor je potrošeno, slijedi početak priprema za drugi dio sezone. Članovi uprave Veleža, prvi čovjek Senad Kevelj i potpredsjednik kluba Admir Rahimić na prvoj presici u 2024. godini su govorili projektima i planovima kluba.

Kevelj je istakao zadovoljstvo ostvarenim na terenu, plasmanom među prva četiri kluba na tabeli što je bio cilj prije početka sezone. Govorilo se o infrastrukturnim projektima, izgradnji nove tribine na stadionu Rođeni, ali i izgradnji terena za treniranja s kojim se Velež dosta mučio u proteklom periodu. Tako je uspostavljena suradnja za niželigašem ekipom Blagaja. Velež će pomoći u izgradnji travnate podloge na terenu ovog kluba koji će Rođenima domaćini ustupiti narednih pet godina. Pored toga pričalo se o financijskoj situaciji u klubu.

"Klub je svakako jedan financijski najstabilnijih u Premijer ligi BiH. Naš cilj ove godine je plasman među prva četiri na tabeli, financijska konstrukcija je zaokružena kako bismo na miru i bez problema mogli podnijeti taj teret do kraja sezone. Kada je u pitanju infrastruktura, imamo osiguranja sredstva za konstruktivni dio južne tribine i za natkrivanje iste", naglasio je Kevelj.

Dean Klafurić je govorio o planovima za pripremni period, igračkom kadru, ciljevima za nastavak sezone.

"Zadovoljan sam kako je to sve izgledalo u moja prva četiri mjeseca u Veležu, nema razloga da tako ne bude i dalje. Pred nama je početak priprema, želimo nastaviti gdje smo stali, a napravili smo jako dobre stvari. Sto se tiče ekipe mi smo i dalje u jednoj izgradnji, klub je rekao bih u jednoj kompletnoj ekspanziji u uvijek je lijepo kada se nešto tako stvara, osjećaju se dobre vibracije, dobra atmosfera, energija ne samo u klubu nego i oko kluba. Rezultat nas prati, stvari se odvijaju jako dobro. Želimo atmosferu zadržati na ovom nivou i podići razinu igre, želimo dodatno razvijati našu ekipu i pripremati je za sljedeću sezonu i u tom smislu smo još ranije priključili igrače iz omladinskog pogona koji su potvrdili svoju kvalitetu u samom finišu prvenstva u bili važan dio našeg tima. Što se tiče prelaznog roka, mi smo taj posao završili", govorio je Klafurić. Trener Veleža je govorio i novim igračima, situaciji sa igračkim kadrom.

"Tu su dva nova igrača, Vito Čaić iz Dinama, golman Tomislav Duka je tu, još možemo očekivati jednog dva igrača. Za naš je jako važno da smo produžili ugovore s onim igračima kojima ističu na kraju sezone, što opet govori koliko je ovaj projekt ozbiljan, koliko se misli na budućnost. Hasanović je još uvijek u procesu oporavka, dok nažalost moramo raskinuti ugovor sa Alenom Krajncom koji se nije oporavio nakon operacije", rekao je Klafurić.

U pripremni period ekipa Veleža ulazi s 28 igrača iako se po riječima Klafurića tu mogu očekivati još dva nova igrača u narednih dan ili dva čime bi igrački kada bio zaokružen. Narednih deset dana ekipa će trenirati u Mostaru, nakon čega slijedi odlazak u Tursku. Za vrijeme dvotjednog boravka u Turskoj, Velež će imati četiri izuzetno kvalitetne provjere. Protivnici će biti Mura (Slovenija), Vejle (Danska), Alashkert (Armenija) i Shakhtar Donetsk. Povratak u Mostar slijedi 4. veljače, nakon čega se ulazi u završnu fazu priprema pred utakmicu Kupa BiH protiv Tuzla Cityja.

Kopirati
Drag cursor here to close