U najavi utakmice

Klafurić: Kod Borca nema umora

gosti su pod određenom vrstom pritiska, jer sa svakim novim gubitkom bodova, Zrinjski može svoj zaostatak smanjiti i ponovo se vratiti u borbu za naslov prvaka. Zato nedjeljna utakmica ima posebnu težinu.
Sport / Nogomet | 05. 04. 2024. u 15:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednji put su igrali 24. veljače. Završilo je 0:0. To je bio drugi duel Veleža i Borca ove sezone. Treći je na rasporedu u nedjelju.
Opet je Velež domaćin. U prethodna tri međusobna dvoboja na stadionu Rođeni, ekipa iz Banja Luke nije uspjela postići niti jedan gol.

Jednom je Velež slavio 1:0, jednom 2:0. Posljednji put je za goste iz Banja Luke zabio Vranješ 21. septembra 2021. godine. Što je podatak koji svakako vrijedi izdvojiti. Zrinjski je prekinuo niz Borca u prošlom kolu, ali se lider prvenstva oporavio kroz Kup.

Ipak, gosti su pod određenom vrstom pritiska, jer sa svakim novim gubitkom bodova, Zrinjski može svoj zaostatak smanjiti i ponovo se vratiti u borbu za naslov prvaka. Zato nedjeljna utakmica ima posebnu težinu. Poraz od Zrinjskog u prošlom kolu, Borac je igrao i Kup, trener Veleža, Klafurić je mišljenja kako se ne može pričati o nekom padu forme, ali niti umoru gostiju.

"Mislim da nema govora o nekim umoru protivnika iako su oni igrali tu utakmicu u srijedu, ali Borac ima dovoljno širok roster, mislim da to što su oni igrali, mi nismo ne predstavlja neku prednost. Jedan poraz ne može značiti neki pad forme, posebno ne ako je došao od Zrinjskog, to su potvrdili već u narednoj utakmici protiv Širokog Brijega u Kupu. Borac ima neke svoje mehanizme koje koristi, vidjeli smo to u posljednjoj utakmici, kada su napravili određene probleme u prvih dvadesetak minuta.

Mi ćemo probati bolje odreagirati nego što je to bio slučaj u prethodnoj utakmici i onda probati nametnuti svoju igru. To možemo, to smo pokazali u prethodna dva duela, od onog u Banja Luci kada smo skoro cijelu utakmicu igrali s igračem manje, do ovog posljednjeg ovdje na našem stadionu. Mi želimo ponoviti igru iz našeg posljednjeg međusobnog duela, uz naravno rezultat koji bi po nas bio povoljniji na kraju", rekao je u najavi utakmice Dean Klafurić.

U susretu protiv Željezničara Klafurić nije mogao računati na Čaića i Gulliahsvilija, na utakmici se povrijedio Vehabović, čini se i Lohan.
Prva dvojica se vraćaju, dok je nastup druge dvojice pod velikim upitnikom.

Junak pobjede nad Željezničarom u prošlom kolu, Dino Halilović očekuje još jedno dobro izdanje Rođenih.

"Igrat ćemo protiv lidera na tabeli i svakako će biti teško. Dokazali smo da možemo igrati i protiv njih, a važno je i da meč dočekujemo nakon dva trijumfa. Očekujemo veliku podršku s tribina, naš Red Army proslavlja rođendan, pa se nadam da ćemo im podariti pobjedu kao poklon, rekao je Dino Halilović.

Kopirati
Drag cursor here to close