Kakva greška

Kažnjeni VAR suci koji su poništili regularan gol Liverpoolu

Dva suca, koja su iz Var sobe pratila utakmicu i poništila regularan gol između Liverpoola i Tottenhama, zamijenjeni su na dvije utakmice
Sport / Nogomet | 01. 10. 2023. u 14:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Engleski suci Darren England i Dan Cook, koji su iz VAR sobe pratili utakmicu engleskog prvenstva između Liverpoola i Tottenhama, zamijenjeni su na dvije utakmice ovog tjedna nakon što su Liverpoolu u subotu pogrešno poništili pogodak u porazu od 1:2.

Liverpool je ostao s devet igrača jer su Curtis Jones i Diogo Jota bili isključeni nakon okršaja na terenu, prije nego što je Tottenham došao do pobjede autogolom Joela Matipa u sudačkoj nadoknadi, piše Hina.

Liverpool je poveo u prvom poluvremenu preko Luisa Diaza koji je stao iza obrane i opalio u donji kut pokraj vratara Guglielma Vicaria. Ipak, pogodak je sudac poništio zbog zaleđa. Sudačko tijelo, Professional Game Match Officials Limited (PGMOL), kasnije je priznalo da je bila pogrešna odluka poništiti Diazov pogodak, tvrdeći da se radilo o ljudskoj pogrešci i da je trebalo potvrditi pogodak kroz VAR intervenciju.

"Darren England VAR sudac i Dan Cook, njegov pomoćnik u VAR sobi na utakmici Tottenham - Liverpool zamijenjeni su za utakmice Nottingham Forest - Brentford i Fulham - Chelsea, danas, odnosno sutra navečer", navodi se u priopćenju PGMOL-a.

     
       Standings provided by Sofascore     

 

Kopirati
Drag cursor here to close