Pozicija stopera

Katić moguće novo ime za Ukrajinu

Katić je igrao za sve uzraste hrvatske reprezentacije, glasio je kao velika nada hrvatskog nogometa te bio standardan član U-21 reprezentacije Hrvatske, dok je za A selekciju odigrao samo jednu utakmicu, prijateljsku.
Sport / Nogomet | 28. 12. 2023. u 20:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hoće li reprezentacija BiH u baražu protiv Ukrajine biti jača za još jedno novo ime? Nikola Katić, 27-godišnji stoper koji trenutno igra za švicarski Zürich, mogao bi zaigrati u dresu reprezentacije BiH.

Katić je prije dvije sezone bio standardni stoper Hajduka i s klubom osvojio Kup te gotovo do posljednjeg kola borio se za naslov prvaka. Splićani su htjeli da ostane na Poljudu, htio je i on, ali Rangers je tražio previše pa se nakon isteka posudbe vratio u Škotsku. Na kraju je krajem kolovoza, Katić završio u Švicarskoj.

Katić je igrao za sve uzraste hrvatske reprezentacije, glasio je kao velika nada hrvatskog nogometa te bio standardan član U-21 reprezentacije Hrvatske, dok je za A selekciju odigrao samo jednu utakmicu, prijateljsku u kojoj je Hrvatska savladala Meksiko golovima Frana Tudora i Duje Čopa.

Katić je tada bio član Slaven Belupa, a dobrim igrama zaradio je transfer u Rangers za koji su Škoti iskrcali 2,3 milijuna eura. Katić je rođen u Ljubuškom, igra na poziciji stopera, na kojoj je bilo velikih problema posljednjih godina. Reprezentacija BiH je kroz kvalifikacije primila 20 golova, dok su izbornici isprobali 13 različitih defenzivaca.

Kopirati
Drag cursor here to close