Karim Gazetta novi igrač Zrinjskog

Karijeru je započeo u Servetteu, nakon čega je promijenio nekoliko klubova u Švicarskoj. Etoile Carouge, Winterthur, Stade-Lausanne su bili njegovi klubovi u nastavku karijere.
Sport / Nogomet | 14. 07. 2022. u 15:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Roster Zrinjskog od četvrtka je duži za jedno novo ime. Karim Emilio Roberto Gazzeta novi je igrač HŠK Zrinjski. Ovaj 27- godišnji veznjak u Mostar stiže iz Švicarske, točnije iz Xamaxa, a ugovor je potpisao do svibnja 2024. godine. Karijeru je započeo u Servetteu, nakon čega je promijenio nekoliko klubova u Švicarskoj. Etoile Carouge, Winterthur,
Stade-Lausanne su bili njegovi klubovi u nastavku karijere, prije nego što završiti u Neuchâtel Xamaxu.

Do sada je upisao četiri nastupa za mladu reprezentaciju Švicarske, tri puta je igrao za juniorsku, dok je za onu do 18 godina kompletirao pet nastupa. Imao je prošle sezone problema sa ozljedama, posljednju utakmicu je odigrao protiv Stade-Lausanne koju je sa klupe vodio Meho Kodro, početkom svibnja mjeseca. U 29 utakmica je postigao četiri gola. Može igrati na poziciji centralnog veznog, baš kao što može biti "prednji" vezni. 

Podsjećamo, nešto ranije, Zrinjskom se priključio i Andrija Drljo, mladi 19- godišnji igrač koji je prošle sezne bio član mađarskog MTK-a.Karijeru je ovaj mladić rođen u Mostaru započeo na Pecari gdje je označen kao jedan od većih talenata kluba, a u ožujku 2019. godine je prešao u zagrebački Dinamo za mlađe uzraste do 17, odnosno do 19 godina.

Kopirati
Drag cursor here to close