Trenirao ih i Baka Slišković

KF Tirana je ipak za klasu slabija od Sheriffa

Momčad s klupe vodi Orges Shehi, nekadašnji golman koji je najveći trag ostavio u momčadi Skënderbeua gdje je i počeo trenersku karijeru. Jednu sezonu je bio u Kukësiju, prije nego što je preuzeo Tirana s kojom je bio prvak Albanije.
Sport / Nogomet | 13. 07. 2022. u 00:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Momčad KF Tirane je prošle sezone osvojila naslov prvaka sa deset bodova prednosti ispred najbližeg pratitelja, što je ukupno 22 titula ovog kluba u povijesti.

Imaju strance u momčadi ali daleko manje nego što je to slučaj sa "legijom" iz Tiraspola. U revanš susretu protiv Dudelangea, na terenu je bio Brazilac Devid koji je igrao ranije u Albaniji za momčad Kastrioti Krujë, prije nego što se kratko oprobao u Portugalu.

Tu je i Jocelin Behiratche, obrambeni igrač iz Obale Bjelokosti. U postavi revanš utakmice protiv Dudelangea su se našli igrači koji dolaze iz Sjeverne Makedonije, trojica. Kristijan Toshevski, Filip Najdoski i Ennur Totre.

Momčad s klupe vodi Orges Shehi, nekadašnji golman koji je najveći trag ostavio u momčadi Skënderbeua gdje je i počeo trenersku karijeru. Jednu sezonu je bio u Kukësiju, prije nego što je preuzeo Tiranu s kojom je bio prvak Albanije. Inače u drugoj utakmici Tirana je bila oslabljena neigranjem Vesela Limaj, iz Njemačke koji je u prvom susretu zaradio dva žuta kartona za tri minute.

Video: Prva utakmica Dudelange - Tirana 

Zanimljivo, momčad Tirane su u prošlosti vodili uglavnom treneri iz Albanije, međutim, tu je bilo i stranaca, poput Miklósa Temesvárija, Envera Hadžiabdića, Leonarda Menichinija, Ilije Lončarevića, Miše Krstićevića, Juliana Rubija, Nigerijca Ndubuisija Egboa, Ivana Gvozdenovića, Ze Marije, ali i Blaža Sliškovića koji je u Tiranu stigao 2008. godine i ostao je na klupi ove momčadi polusezonu.

Video: Druga utakmica KF Tirana - Dudelange 
Kopirati
Drag cursor here to close