Je li moguće?

Kapetan Cityja na kraju sezone odlazi – u Arsenal!?

Kapetan Cityja već neko vrijeme igra sjajno, dosad je skupio devet pogodaka i 7 asistencija u svim natjecanjima ove sezone, ali se čini kako bi na kraju sezone mogao napustiti Etihad i prijeći upravo u - Arsenal!
Sport / Nogomet | 22. 05. 2023. u 13:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Arsenal nakon gotovo 20 godina čekanja i patnje nije mogao doći do svojeg 14. naslova prvaka Engleske, na kraju su u posljednjoj trećini sezone prosuli svu prednost koju su ranije napravili.

U napetom nogometnom maratonu učitelja Pepa Guardiole i učenika Mikela Artete, meč je otišao na stranu onog starijeg i trofejnijeg stratega.

Iako se City mučio s formom i izvedbama u prvom dijelu sezone, od siječnja ove godine neke su se stvari ozbiljno promijenile te su Građani postali dominantniji i opasniji no ikada prije.

Na koncu je, nakon niza loših rezultata Topnika, 'rezervna' momčad Manchester Cityja u nedjelju s minimalnih 1-0 upisala pobjedu protiv Chelseaja na Etihadu u pretposljednjem kolu Premier lige i proslavila već ranije osvojeni naslov.

Prvo ime momčadi Građana svakako je sjajni Kevin De Bruyne, odmah iza njega je Erling Haaland, a ako bi se gledao još netko za 'top 3', onda bi to bio İlkay Gündoğan.

Kapetan Cityja već neko vrijeme igra sjajno, dosad je skupio devet pogodaka i 7 asistencija u svim natjecanjima ove sezone, s tim da ono najbolje od njega se tek očekuje budući da Građane još očekuju ogledi protiv Manchester Uniteda u finalu FA Cupa te Intera u finalu Lige prvaka.

City je u borbi za trostruku krunu, ali usprkos svemu izgleda kako bi ovog ljeta mogli ostati bez svojeg kapetana. Ako se to dogodi, onda bi njemački reprezentativac mogao otići upravo među Topnike, navodi Germanijak.hr

Navodno Mikel Arteta već neko vrijeme gradi priču i priprema teren kako da dovede 32-godišnjeg Gündoğan te je on ovog ljeta njegova najveća želja. No, valja naglasiti, možda je najveća, ali nije i najrealnija…

The Athletic javlja kako bi Gündoğan mogao postati novi Topnik, ali da u ovom trenutku na Emiratesu ipak nešto konkretnije rade na drugim transferima te da će se u potpunosti posvetiti 32-godišnjem Nijemcu samo ako Xhaka realizira transfer u Bayer Leveruksen kod Xabija Alonsa o čemu se priča već neko vrijeme.

Zanimljiva je to 'kombinacija' u kojoj se sve vrti oko nekadašnjih (Arteta, Guardiola, Xabi Alonso) i današnjih (Gündoğan, Xhaka) majstora iz sredine terena te bi samo jedan potpis mogao pokrenuti pravi domino efekt u klubovima.

Fabrizio Romano javio kako će City uskoro ponuditi novi ugovor svojem kapetanu, on će odluku gdje želi nastaviti karijeru donijeti tek na kraju sezone.

Pošteno govoreći, njegov bi prelazak u Arsenal više ojačao Topnike nego što bi oslabio City, jer Arsenalu je ove sezone nedostajao upravo igrač kao što je Gündoğan, a na Etihadu bi puno lakše našli alternativu za njega nego u nekim drugim klubovima koji nemaju takav kadar kao što ima Pep Guardiola.

Pored Arsenala kao mogućeg budućeg poslodavca za sjajnog njemačkog veznjaka, ozbiljno se za njega zanima i novi španjolski prvak Barcelona.

Kopirati
Drag cursor here to close