Arsenal gubi korak

Manchester City pregazio Arsenal, uskoro preuzima vrh tabele

City već u nedelju može na vrh kada igra sa Fulhamom, s obzirom da Arsenal dočekuje Chelsea utorak.
Sport / Nogomet | 26. 04. 2023. u 23:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Arsenal je još uvijek zvanično prvi na tabeli, ali samo čudom tu može ostati do kraja. Prednost Topnika se topila u posljednjih nekoliko kola, u tri susreta su uzeli samo tri boda, dok je City gazio svoje protivnike, na kraju kad je trebalo i Arsenal. City je na dva boda zaostatka, ali ima dvije utakmice manje.

Direktni okršaj odlučen je realno u prvom poluvremenu, jer na terenu smo gledali samo jednu momčad. Posebno inspirirani su bili Erling Haaland i Kevin de Bruyne. Norvežanin je asistirao, dok je Belgijanc zabio već u sedmoj minuti. Nakon toga je Haaland imao nekoliko prilika nešto je promašio, nešto je golman Arsenala obranio. Međutim, u posljednjim trenucima prvog dijela Stones pogađa glavom, loše su namjestili offside Holding i društvo. Čekao se VAR, ali je gol priznat.

Sve dileme ako ih je uopće bilo otklonio je De Bruyne golom za 3:0 u 54. minuti. U tom trenutku je prijetila i katastrofa Arsenalu, ali je City u svom stilu malo spustio ručnu. Holding je u 86. minuti pogodio za 3:1, ali je Haaland ipak imao tu zadnju riječ, postavio je konačan rezultat.

City već u nedelju može na vrh kada igra sa Fulhamom, s obzirom da Arsenal dočekuje Chelsea utorak.

A taj Chelsea nastavlja rasipati svoj ugled. Ovo je bila peta utakmica u Premiershipu bez pobjede, sad su izgubili od Brentforda. Azpilicueta je postigao autogol nakon nespretne reakcije, dok je gol za 0:2 postigao Mbeumo, 12 minuta prije kraja.

Liverpool je napravio preokret protiv West Hama. Lucas Paquetá je osigurao prednost West Hama u 12. minuti, ali je onda Gakpo šest minuta prije kraja uzvratio. Slavlje Redsa je osigurao Matip glavom nakon ubacivanja Andyja Robertsona s lijeve strane. David Moyes je burno reagirao smatrajući da je Thiago skrivio jedanesterac ali suci su imali svoje mišljenje.

Nottingham Forest je uhvatio vrijedne bodove za opstanak protiv Brightona koji je takošer prvi poveo golom (Buonanotte), međutim popularni "šumari" su u sudačkoj nadoknadi poluvremena došli do 1:1 autogolom Großa. U drugom dijelu dos Santos de Oliveira je pogodio za 2:1, dok je Gibbs-White
realizirao penal u 91. minuti.

Kopirati
Drag cursor here to close