1:0

Pobjeda Zrinjskog za oproštaj od navijača

32. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine otvoreno je utakmicom između Zrinjskog i Leotara, a pobjednik je Zrinjski sa rezultatom 1:0.
Sport / Nogomet | 21. 05. 2022. u 20:58 Bljesak.info / SportSport.ba

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmicom između Zrinjskog i Leotara otvoreno je 32. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Krajnji rezultat u utakmici bez rezultatskog značaja glasio je 1:0 za Zrinjski.

Na početku je, očekivano, agilniji bio Zrinjski, no gosti prave prvu ozbiljniju situaciju i to u 22. minuti, no Ćorluka je u posljednji čas otklonio opasnost ispred svog gola.

U 26. minuti prva prava prilika za domaće. Puletić je zaustavio pokušaj Jukića, a nakon toga i Jankovića, piše Sport.ba

Bašić je zategao u 35. minuti, no lopta odlazi preko gola. Četiri minute kasnije Nemanja Bilbija pokušava iz slobodnog udarca, a Dušan Puletić krajnjim naporom odbija loptu u korner.

Do kraja prvog dijela vidjeli smo još šansu Jankovića nakon povratnog pasa Bilbije, no šutirao je pored gola.

Na poluvremena su Ultrasi dočekali pionire Zrinjskog i zajedno s njima proslavili danas osvojenu titulu prvaka Bosne i Hercegovine u Omladinskoj ligi.

I u drugom poluvremenu je Zrinjski nastavio da steže obruč, a prvu priliku bilježimo u 55. minuti kada Puletić brani pokušaj Šipovca s vrha kaznenog prostora.

Samo minut kasnije velika greška obrane Leotara, poklonili su jednu loptu rezervisti Tičinoviću koji lob udarcem pokušava matirati golmana gostiju, no pogađa prečku.

U 73. minuti domaća ekipa je imala novu priliku, nakon jednog šuta lopta pogađa jednog od defenzivaca trebinjske ekipe i završava u korneru.

Gosti uzvraćaju odmah u 77. minuti. Perišić je pogodio prečku udarcem iz slobodnog udarca.

Konačno smo gol vidjeli u 86. minuti. Chichba je bio u šansi za Leotar, nije pogodio, a kazna odmah stiže. Janković je uposlio rezervistu Kamenara koji pogađa za nova tri boda Plemića.

Jasno, Zrinjski ostaje prvi i davno je osigurao titulu prvaka, dok je Leotar osmi i pitanje je samo hoće li završiti na osmom, devetom ili desetom mjestu. Najvažnije za njih, opstanak je osiguran.

Naredno i posljednje kolo Zrinjskom donosi gostovanje kod Rudara u Prijedoru, dok će Leotar sezonu završiti pred domaćom publikom protiv Tuzla Cityja.

Kopirati
Drag cursor here to close