Najbolji strijelac Engleske svih vremena

Kane: Želim zabiti u svakoj utakmici

"Igranje za Englesku je najbolji osjećaj u nogometu i želim to raditi koliko god mogu. Želim zabiti u svakoj utakmice, ali sada je fokus za nedjelju i dvoboj protiv Ukrajine, koju također želimo pobijediti" kaže Kane.
Sport / Nogomet | 24. 03. 2023. u 16:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Golom u Napulju, svojim 54. u dresu reprezentacije, čime je postao najbolji strijelac Gordog Albiona u povijesti. Do tada je taj rekord držao s Wayneom Rooneyjem. Sada su Rooney (53) i Bobby Charlton sa 49 ostali iza njega.

"Vrlo posebna večer za mene osobno i vrlo posebna večer za momčad. Prvi put je Engleska pobijedila u Italiji nakon dugo vremena i to je nevjerojatno. Htio bih se zahvaliti svojim suigračima, osoblju, navijačima, obitelji i mojoj ženi. Vrlo posebna večer koju nikad neću zaboraviti i vrlo sam ponosan. Hvala svima koji su ovdje i svima koji su pomogli da mi se ostvari ovaj san. Igranje za Englesku je najbolji osjećaj u nogometu i želim to raditi koliko god mogu. Želim zabiti u svakoj utakmice, ali sada je fokus za nedjelju i dvoboj protiv Ukrajine, koju također želimo pobijediti" kaže Kane.

Za Engleze je pobjeda u Napulju posebna jer je ostvarena na stadionu koji se zove po Maradoni, ujedno je prva u Italiji nakon 1961. godine. Tada je Engleska slavila 2:3 na Olimpicu, Gerry Hitchens je bio dvostruki strijelac, gol za trijumf 2:3 je zabio legendarni Jimmy Greaves.

Kopirati
Drag cursor here to close