Potpuno druga postava u odnosu na Mostar

Kako je Slovan izgledao u posljednjem prvenstvenom susretu

U odnosu na susret u Mostaru, to je bio potpuno drugačiji sastav, samo je golman Chovan ostao na golu, čak deset igrača je Weiss promijenio, što nije čest slučaj.
Sport / Nogomet | 25. 08. 2022. u 13:49 Bjesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao posljednja provjera pred večerašnji susret, nogometašima Slovana poslužila je utakmica domaćeg prvenstva protiv Ziline. Slovan je u ovom susretu ostvario sigurnu pobjedu, a ono što je trebalo treneru Weissu jeste što manja potrošnja igrača. Tako je domaći sastav posao završio relativno brzo, do 72.minute, iako je bilo jasno već nakon otvaranja utakmice u kojem smijeru stvari idu.

U ranoj fazi do pete minute Aleksandar Čavrić je postigao dva gola. Prvi u drugoj minuti na ubacivanje Hrnčára, drugi dvije minute kasnije na sličan način. S tim da su u ovoj akciji sudjelovali Hrnčár, Ramirez i Čavić.

Nakon silovitog početka i par prilika nakon postignutih golova uzvratila je Žilina. Najbolju priliku je imao Duriš koji pogađa stativu. Tu bolju igru u drugoj polovini prvog dijela Žilina je naplatila golom na otvaranju drugog dijela. Nakon slobodnjaka je otpadak pokupio upravo Duriš. Nakon toga Slovan je ponovo preuzeo inicijativu, pojačao je pritisak i na kraju je stigao treći gol.

Zmrhal je sjajno prevario istrčalog Belka. Do kraja utakmice se rezultat nije promijenio iako je bilo opasnih situacija kako pred jednim tako i pred drugim golom. Slovan je utakmicu počeo u sastavu Chovan - Voet, Abena, Križan - Kucka, Mustafić - Lucas, Hrnčár - Čavrić, Zmrhal - Ramirez.

Video: Slovan - Žilina 

U odnosu na susret u Mostaru, to je bio potpuno drugačiji sastav, samo je golman Chovan ostao na golu, čak deset igrača je Weiss promijenio, što nije čest slučaj. U nastavku su priliku s klupe dobili Kankava, Medveděv, Green, Chakvetadze, Barseghyan. Trnovský, Šaponjić, Medveded i Di Marco su utakmicu odgledali s klupe.

Kopirati
Drag cursor here to close