Liverpool postavlja nove rekorde

Kako je Klopp motivirao igrače na poluvremenu

"Rekao sam im da želim naslovnice, da sutra s naslovnica vrišti kakvu mentalnu snagu imaju moji nogometaši! Vidjeli ste kakvi smo bili u prvome, a kako smo rasturili u drugome dijelu. Zbilja impresivno", naglasio je strateg Redsa.
Sport / Nogomet | 04. 05. 2022. u 01:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmica je ušla u svojih posljednjih pola sata, a Redsi su gubili 2:0. Navijači Villarreala su uživali, protivnika držali na konopcima.
A onda se sve promijenilo u 12 minuta. Fabinho je pogodio spretno za 2:1 i taj gol je poprilično uzdrmao "Žutu podmornicu". Toliko da se nije oporavila do kraja.

Tako će nogometaši Liverpoola 28. svibnja na Stade de Franceu lovit će svoj sedmi naslov europskog prvaka u desetom finalu elitnog natjecanja "Starog kontinenta".Od Redsa uspješniji su tek Real Madrid sa 13 naslova europskog prvaka, te Milan koji je sedam puta bio najbolji u Europi. Bayern poput Liverpoola ima šest titula. 

Također treba reći kako je trener Jürgen Klopp ovim uspjehom postao tek četvrti trener u povijesti koji je uspio četiri puta izboriti finale Lige prvaka. Prije njega to je uspjelo još samo Alexu Fergusonu, Carlu Ancelottiju i Marcellu Lippiju. Liverpool je s druge strane postao prvi engleski klub koji je u istoj sezoni izborio finale Lige prvaka, FA kupa i Liga kupa, može se samo reći - totalna dominacija. Bit će to jubilarno deseto finale Liverpoola u Kupu/Ligi prvaka, a u dosadašnjih devet nastupa momčad s Anfielda je slavila šest, a izgubila tri puta. Liverpool je bio europski prvak 1977., 1978., 1981., 1984., 2005. i 2019. dok je finala gubio 1985., 2007. i 2018.

"U pauzi na poluvremenu rekao sam igračima da moraju igrati mnogo bolje nego što su to uradili u prvome dijelu. Rekao sam svome asistentu neka nađe primjer onoga što smo odradili dobro. Učinio sam to s namjerom da igrače motiviram, ali oni su mi rezolutno rekli - ne! Nisu to željeli slušati. Onda sam im jednostavno objasnio da se moraju više kretati u prostoru, moramo biti fleksibilniji i razoružati njihovu igru koja se bazirala na čuvanju čovjeka. Rekao sam im da želim naslovnice, da sutra s naslovnica vrišti kakvu mentalnu snagu imaju moji nogometaši! Vidjeli ste kakvi smo bili u prvome, a kako smo rasturili u drugome dijelu. Zbilja impresivno! Činilo se kao da smo igrali 500 utakmica ove sezone..." objasnio je Klopp

Kopirati
Drag cursor here to close