Turski novinar o hrvatskom treneru

Kagan: Bjelici su novinari polirali imidž!

"Bjelica ima nekoliko suradnika među hrvatskim novinarima. Oni mu poliraju imidž i promoviraju ga. Pa i tako da izmišljaju ponude za njega", napisao je turski novinar.
Sport / Nogomet | 17. 10. 2023. u 10:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nenad Bjelica je na klupi Trabzonspora ostao manje od pola godine. Ove sezone je uspio odraditi osam utakmica u prvenstvu. U kojima je ostvario polovičan učinak.

Ekipu je napustio u trenutku kada za vodećim Fenerbahčeom zaostaje 12 bodova. Turski novinar Göktürk Kagan koji prati Trabzonspor napisao je nakon odlaska Bjelice tekst koji je posvećen hrvatskom treneru.

"Među navijačima prevladava mišljenje da je Bjelica neopravdano otpušten, da je žrtvovan. Isto sam mislio i ja, bilo mi je žao Bjelice i odlučio sam detaljno istražiti pozadinu ovakvog njegovog kraja. Razgovarao sam s članovima njegovog stožera, igračima koje je doveo i otpustio, osobljem kluba. I kada sam to sve sumirao, došao sam do zaključka: Ne da Bjelica nije nevin nego je upravo suprotno, on je jedini krivac za ono što mu se dogodilo", napisao je ovaj novinar te se osvrnuo na ono što je uradio Nenad od vremena dolaska u Tursku.

"Svog sina, koji nema nikakvog trenerskog iskustva, uhljebio je u stožeru. Tako nešto si u Turskoj ne bi dopustio ni Fatih Terim. Bjelica se tu nije zaustavio. Svog sina, navodnog 'mentalnog trenera', slao je na teren da sudjeluje u treninzima s loptom. Imao je abnormalne apetite, zahtjeve i troškove, a sve mu se to dopuštalo.

Tako je ljetos od predsjednika tražio privatni avion za let u Hrvatsku. Svi smo mislili da će na povratku u njemu biti Bruno Petković, kojeg je Bjelica toliko obećavao i uvjeravao nas da je njegov transfer riješen. Međutim, iz aviona je izašla samo trenerova supruga Senka", istakao je Kagan i zaključio priču jednom zanimljivom konstatacijom.

"Bjelica je izniman govornik i svojom spikom zavede sugovornika. I tako je, samo pričajući puno i ne radeći ništa, ali uvjeravajući sve oko sebe da je učinio sve, uspio ostati u klubu pola godine. Za tako kratko vrijeme primio je više od 2.3 milijuna eura samo na ime plaće. U to nije uračunata otpremnina.

Nema što, prekrasan dar od Trabzona tako neuspješnom treneru. I što je najbolje, prikazuje se kao žrtva, a navijači prihvaćaju tu priču. Istina je potpuno drugačija. Bjelica ima nekoliko suradnika među hrvatskim novinarima. Oni mu poliraju imidž i promoviraju ga. Pa i tako da izmišljaju ponude za njega. Taj Bjeličin kružok je samo par sati nakon otkaza u Trabzonu izmislio vijest da je Bjelica blizu potpisa za Glasgow Rangers. Naravno, Rangersi su doveli drugog, uspješnog trenera."

Kopirati
Drag cursor here to close