Benković u Trabzonsporu

Bjelica pokušava spasiti karijeru jednog od najskupljih bivših dinamovaca

Filip Benković, bivši Dinamov dragulj i jedan od najskupljih izlaznih transfera Modrih, službeno je novi igrač Trabzonspora, turskog kluba u kojem su već Nenad Bjelica i Mislav Oršić.
Sport / Nogomet | 11. 07. 2023. u 00:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stigao je na posudbu iz matičnog kluba Udinesea uz opciju otkupa ugovora na kraju sezone.

"Nenad Bjelica je inzistirao na ovom transferu", pišu turski mediji.

Dinamo je Benkovića 2018. godine na ljeto prodao Leicesteru za 14.5 milijuna eura i u to doba bio je treći najskuplji izlazni transfer u klupskoj povijesti, prvi do Pjace i Modrića, koji su otišli za 30, odnosno 22.5 milijuna eura.

U međuvremenu ispred Benkovića su se ugurali Gvardiol (18,8 milijuna) i Olmo (29 milijuna), a obojica su otišla u Leipzig.

U Leicesteru se nije naigrao odigravši samo dvije utakmice, bez nastupa u Premiershipu, bio je na posudbama u Celticu, Bristolu, Cardiffu i Leuvenu, a od 2022. godine je u Udineseu, u koji je stigao bez odštete.

Ni u talijanskoj momčadi se nije naigrao, jer je bio proslijeđen na posudbu u redove njemačkog drugoligaša Eintrachta iz Braunschweiga za kojeg je igrao prošle sezone. Nekadašnji bundesligaš završio je sezonu na 15. mjestu i sačuvao drugoligaški status.

Bjelica je već doveo Oršića, a iz Dinama bi želio još i Brunu Petkovića, javljaju hrvatski mediji.

Kopirati
Drag cursor here to close