Teško preko Španjolske i Belgije

Kadeti na domaćem terenu love Europsko

"Sigurno je da smo mogli i bolje proći u ždrijebu. Belgija je u prvom krugu kvalifikacija poražena od Luksemburga, što je možda pokazatelj da se s njima može igrati. Da li je to bio njihov loš dan ili je Luksemburg jak, vidjet ćemo" kaže Šabić.
Sport / Nogomet | 08. 12. 2021. u 17:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Nyonu su danas ždrijebane i skupine elitne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za kadete koje će 2022. godine biti održano u Izraelu.Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine će u skupini  4 za protivnike imati selekcije Španjolske, Estonije i Belgije. Turnir elitnog kruga kvalifikacija će biti održan BiH od 23. do 29. ožujka 2022. godine.

U prvo krugu kadeti BiH su osvojili četiri boda te su bili jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije koje su prošle dalje.
Kadetska selekcija je jedna od rijetkih koja se može pohvaliti da je tri puta zaredom nastupala na završnom turniru Europskog prvenstva. Četvrti put će pokušati to napraviti pod vodstvom izbornika Nermina Šabića, a prednost bi trebao biti domaći teren.

"Sve ekipe koje ostvare plasman u elitnu rundu kvalifikacija su jake, te su i u našoj grupi selekcije zemalja koje mnogo ulažu u omladinski fudbal. Sigurno je da smo mogli i bolje proći u ždrijebu. Belgija je u prvom krugu kvalifikacija poražena od Luksemburga, što je možda pokazatelj da se s njima može igrati. Da li je to bio njihov loš dan ili je Luksemburg jak to ćemo vidjeti, ali Belgijanci imaju kvalitet. Estonija je bila prva u svojoj kvalifikacionoj grupi i to je ekipa koja se ne smije potcijeniti, a o Španjolskoj ne treba trošiti riječi, oni su jedna od najboljih selekcija u ovom uzrastu. Skupina je teška i ja se nadam da će naši igrači u ova tri mjeseca vrijedno raditi i spremno dočekati kvalifikacioni turnir. Nastojaćemo da predstavimo našu zemlju na što bolji način", kaže izbornik Šabić.

U kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2023. godine, protivnici, U-17 selekciji BiH biće Ukrajina, Azerbejdžan i Lihtenštajn.

Kopirati
Drag cursor here to close