Uz dosta sreće

Kadeti se provukli do Elitne runde kvalifikacija

Kadetska reprezentacija BiH na kraju će nastaviti kvalifikacije za Europsko prvenstvo kojem je domaćin Izrael naredne godine.Iako je bilo pet selekcije koje su imale po jedan bod, BiH je uz Bjelorusiju i Norvešku prošla dalje.
Sport / Nogomet | 01. 11. 2021. u 20:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kadetska reprezentacija BiH na kraju će nastaviti kvalifikacije za Europsko prvenstvo kojem je domaćin Izrael naredne godine.
Iako je bilo pet selekcije koje su imale po jedan bod, BiH je uz Bjelorusiju i Norvešku prošla dalje. U prvom krugu kvalifikacija, BiH je deklasirala Gibraltar, remizirala je protiv Finske, dok je u posljednjem duelu poražena od Švicarske.

Kadetska reprezentacija BiH jedna od onih koja se može pohvaliti činjenicom da je uspjela povezati nastupe na europskim prvenstvima tri godine zaredom. U Azerbejdžanu, Hrvatskoj i Engleskoj. Ždrijeb elitnog kruga održat će se u proljeće 2022. u sjedištu UEFA-e, u Nyonu. Reprezentacija BiH će se naći sa još šest selekcija u trećem šeširu, s obzirom da ždrijeb dirigiraju rezultati iz prvog kruga.

BiH je do sada na završnim turnirima ostvarila tri pobjede. Prva je bila u duelu s Ukrajinom 2:1, druga u susretu protiv Srbije 1:0, te prije tri godine treća kontra Danske.

Kopirati
Drag cursor here to close