Odigrano je poluvrijeme

Kada će biti završena utakmica u Bruxellesu

Utakmica je prekinuta kod rezultata 1:1 i pitanje je kada će biti nastavljena. U nekim normalnim okolnostima, susret bi bio nastavljen dan kasnije, ali je situacija sve samo ne normalna.
Sport / Nogomet | 17. 10. 2023. u 10:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmica Belgije i Švedske u sklopu F skupine kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj prekinuta je na poluvremenu nakon što su igrači odlučili da neće nastaviti s igrom, a razlog je krvavi pohod u centru Bruxellesa.

Počinitelj je počinio dva ubojstva automatskom puškom nepunih šest kilometara od King Baudouin stadiona. Igrači, kao i navijači, zadržani su na stadionu koji su organizatori u suradnji s policijom označili kao sigurnije mjesto nego izlazak na ulicu.

Ipak, nekoliko minuta prije ponoći procijenjeno je da se situacija malo smirila i navijači i igrači su uz visoke mjere osiguranja pušteni sa stadiona, a švedska nogometna reprezentacija je uz policijsku pratnju stigla do aerodroma. Utakmica je prekinuta kod rezultata 1:1 i pitanje je kada će biti nastavljena. U nekim normalnim okolnostima, susret bi bio nastavljen dan kasnije, ali je situacija sve samo ne normalna.

Ako se to ne dogodi večeras ili recimo tijekom dana, onda je pitanje kada će. Tražilo bi se neko slobodno mjesto u ionako natrpanom kalendaru. Reprezentacija Belgije na rasporedu ima prijateljsku utakmicu protiv Srbije, koja bi se trebala igrati 15. studenog, pa postoji pitanje može li se ta utakmica otkazati?

Ta opcija se čini neizvedivom, kad uzmemo u obzir da Švedska u sljedećoj reprezentativnoj stanci mora odigrati još dvije utakmice - protiv Azerbajdžana (16. studeni) i Estonije (19. studeni). Ono što treba izdvojiti je da su ti susreti s rezultatske strane nebitni. Švedska je sigurno već ispala s Europskog prvenstva, dok su se Belgijanci i Austrijanci već plasirali.

Kopirati
Drag cursor here to close