Jan Andersson

Izbornik Švedske: Kuda svijet ide?

"U pauzi sam dobio ovu ludu informaciju, pitam se kuda svijet ide? Tada smo odlučili prestati. Nije važno hoće li se odigrati utakmica, svi smo jako tužni, suze su u našim očima", kaže izbornik Švedske.
Sport / Nogomet | 17. 10. 2023. u 01:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neke se stvari ponavljaju i to nije dobro. Prije osam dogodila se serija terorističkih napada u Parizu. Najmanje tri eksplozije, od kojih je jednu uzrokovao bombaš samoubojica, odjeknule su tada blizu stadiona Stade de France na kojem se igrala utakmica Francuske i Njemačke. Utakmica je prekinuta. Osam godina kasnije, novi teroristički napad nedaleko od stadiona King Baudouin, bivšeg Heysela.

Ubijene su dvije osobe u dresovima reprezentacije Švedske. Tu informaciju su dobili prisutni na stadionu, prvo novinari, ali se čekao kraj poluvremena kako bi povukli određeni koraci. Nešto više od dva sata nakon prekida javili su se i članovi švedske reprezentacije.

"Ja sam kao kapetan preuzeo inicijativu da zaustavimo utakmicu. Razgovarao sam sa suigračima, zatim i s Belgijcima i brzo je došlo do konsenzusa. Najvažnije je da su Šveđani na sigurnom, strašno je da ste u opasnosti dok nosite švedske boje. Što bi se sljedeće trebalo dogoditi? Belgija se već kvalificirala, moramo li uopće igrati? Ovdje se osjećam sigurno, moram reći da je stadion najsigurnije mjesto", rekao je branič Manchester Uniteda Victor Lindelöf.

Potom se odazvao i izbornik švedske reprezentacije Jan Andersson.

"U pauzi sam dobio ovu ludu informaciju, pitam se kuda svijet ide? Tada smo odlučili prestati. Nije važno hoće li se odigrati utakmica, svi smo jako tužni, suze su u našim očima. Želim izraziti sućut rodbini stradalih. Moja obitelj je jako zabrinuta - kazao je Andersson.

Kopirati
Drag cursor here to close